24 apr 2015 20:57

24 apr 2015 20:57

"Det är kul att läsa"

LÄSFRÄMJANDE

Den här veckan firas Världsbokveckan och i samband med den får eleverna i årskurs ett en bok. Ett sätt att främja läsandet redan i tidig ålder. Det enda motkravet var att de själva kom till bokhandeln för att hämta boken och säga de magiska orden.

– Det är kul att läsa, sa Linnea Håkansson och fick boken som tack.

– Barn behöver stöttning för att komma i gång med läsningen. Det här har varit väldigt uppskattat och barnen blir så glada, säger Agneta Rudolfsson på bokhandeln.

Bakom satsningen står Bokhandlareföreningen tillsammans med Rabén & Sjögren samt Bonnier Carlsen. Det har även startats en Världsbokfond. Två kronor från alla barnböcker som säljs under veckan skänks till fonden som blir till en grundplåt inför nästa år.

– Det är kul att läsa, sa Linnea Håkansson och fick boken som tack.

– Barn behöver stöttning för att komma i gång med läsningen. Det här har varit väldigt uppskattat och barnen blir så glada, säger Agneta Rudolfsson på bokhandeln.

Bakom satsningen står Bokhandlareföreningen tillsammans med Rabén & Sjögren samt Bonnier Carlsen. Det har även startats en Världsbokfond. Två kronor från alla barnböcker som säljs under veckan skänks till fonden som blir till en grundplåt inför nästa år.