24 apr 2015 21:10

24 apr 2015 21:10

En tredje plats för klass 8 A

CARL JOHANSKOLAN: Regionfinal i Teknikåttan

Det blev en hedrande tredje plats för klass 8 A i Teknikåttans regionfinal. Båda klasserna vann frågesporten i respektive semifinal.

– Alla kämpade tappert och visade att eleverna på Carl Johanskolan är duktiga. De har tyckt att det har varit jättekul och det här sporrar till mer, säger läraren Maritha Rudhe.

Bäst i frågesport

Klass 8 A och B på Carl Johansskolan hade kvalificerat sig till regionfinalen i Teknikåttan som är en riksomfattande tävling. Under torsdagen var de i Trollhättan och tävlade. De sex lagen som deltog i regionfinalen var uppdelade i två semifinaler. I tävlingsmomenten ingick en praktisk del och en frågesport.

– Båda klasserna hade bästa poäng efter frågetävlingen i var sin semifinal, vilket är jättebra. Det var kluriga frågor som skulle besvaras på tid vilket också var en stressande faktor.

Tillverkade en kulbana

Klasserna skulle även konstruera en kulbana där kulorna skulle byta plats under resans gång. 8 A hade gjort en traditionell bana där kulorna rullade i olika rör. 8 B hade valt att använda sig av en robot med en ljussensor som skickade iväg kulorna.

– 8 A blev tvåa i sin semifinal och slutade trea totalt. 8 B var de enda som hade en datorstyrd kulbana men olyckligtvis fungerade den inte då. Den fungerade perfekt dagen innan när de testade den men inte då och det var de naturligtvis besvikna över. Hade den fungerat hade de nog kunnat vinna, säger Maritha Rudhe.

8 A fick diplom och en prissumma på 2 500 kronor med sig hem till klasskassan. Vad de ska använda pengarna till har de ännu inte bestämt.

– Alla kämpade tappert och visade att eleverna på Carl Johanskolan är duktiga. De har tyckt att det har varit jättekul och det här sporrar till mer, säger läraren Maritha Rudhe.

Bäst i frågesport

Klass 8 A och B på Carl Johansskolan hade kvalificerat sig till regionfinalen i Teknikåttan som är en riksomfattande tävling. Under torsdagen var de i Trollhättan och tävlade. De sex lagen som deltog i regionfinalen var uppdelade i två semifinaler. I tävlingsmomenten ingick en praktisk del och en frågesport.

– Båda klasserna hade bästa poäng efter frågetävlingen i var sin semifinal, vilket är jättebra. Det var kluriga frågor som skulle besvaras på tid vilket också var en stressande faktor.

Tillverkade en kulbana

Klasserna skulle även konstruera en kulbana där kulorna skulle byta plats under resans gång. 8 A hade gjort en traditionell bana där kulorna rullade i olika rör. 8 B hade valt att använda sig av en robot med en ljussensor som skickade iväg kulorna.

– 8 A blev tvåa i sin semifinal och slutade trea totalt. 8 B var de enda som hade en datorstyrd kulbana men olyckligtvis fungerade den inte då. Den fungerade perfekt dagen innan när de testade den men inte då och det var de naturligtvis besvikna över. Hade den fungerat hade de nog kunnat vinna, säger Maritha Rudhe.

8 A fick diplom och en prissumma på 2 500 kronor med sig hem till klasskassan. Vad de ska använda pengarna till har de ännu inte bestämt.