26 apr 2015 17:03

26 apr 2015 17:03

Kakkalaset mäkta populärt

UNDENÄS: 80 sorters kakor

Kön ringlade sig långt ut mot gatan på förmiddagen vid det stora kakkalastet i Undenäs bygdegård. Gäster klara med sitt elvakaffe, ersattes med nya från kön.

I Undenäsbygden vet man att ge sig till känna. Malin Brink berättade på Skaraborgsradion om det stora kakkalaset och i SLA presenterades den nya Kakboken från Undenäs som innehåller recept på goda kakor.

– När vi samlades vid halv elva var parkeringen redan full av bilar med väntande kaffegäster, berättade Torsten Kindberg.

– Och klockan sju började vi brygga kaffe, sa Siv Persson, som med van hand fyllde porslinskannor med nybryggt kaffe. Servitörer gick sedan runt och fyllde kopparna när gästerna försett sig med ett fat blandade kakor från det dignande bordet. Föreningarna i bygden stod för kalaset.

Kakmonster

Några riktiga kakmonster siktades också. Det var Gustaf och Alvin som byggde berg av kakor på sina assietter. Dagens lördagsgodis!

I foajén såldes de nya kakböckerna, lotter och hembakat matbröd. Surret i samlingssalen nådde rätt många decibel och stämningen var trivsamt gemytlig. I köket rådde febril aktivitet med disk, att fylla på kakfaten samt blanda saft, som det gick åt hinkvis av. 730 personer kom på kalaset!

I Undenäsbygden vet man att ge sig till känna. Malin Brink berättade på Skaraborgsradion om det stora kakkalaset och i SLA presenterades den nya Kakboken från Undenäs som innehåller recept på goda kakor.

– När vi samlades vid halv elva var parkeringen redan full av bilar med väntande kaffegäster, berättade Torsten Kindberg.

– Och klockan sju började vi brygga kaffe, sa Siv Persson, som med van hand fyllde porslinskannor med nybryggt kaffe. Servitörer gick sedan runt och fyllde kopparna när gästerna försett sig med ett fat blandade kakor från det dignande bordet. Föreningarna i bygden stod för kalaset.

Kakmonster

Några riktiga kakmonster siktades också. Det var Gustaf och Alvin som byggde berg av kakor på sina assietter. Dagens lördagsgodis!

I foajén såldes de nya kakböckerna, lotter och hembakat matbröd. Surret i samlingssalen nådde rätt många decibel och stämningen var trivsamt gemytlig. I köket rådde febril aktivitet med disk, att fylla på kakfaten samt blanda saft, som det gick åt hinkvis av. 730 personer kom på kalaset!