28 apr 2015 18:00

28 apr 2015 18:00

En spännande holkpromenad

VANÄS UDDE: Hem för småfåglarna

Med start under Leva & bo-dagen fanns det också en möjlighet att ta en holkpromenad ut till Vanäs Udde.

Några som har en boplats dygnet runt på Vanäs Udde är våra vänner fåglarna som bor i holkar. Det är precis detta som Lars Ramsin på infocentret haft i tanken, när han planerade en holkpromenadslinga utmed strandkanten förbi Vanäs Fyr. Inte mindre än 28 fågelholkar finns utplacerade på träden utmed slingan som börjar med nummer 1 vid gamla Garnisonssjukhuset och går mot Jägarbryggan. Holkarna som är tillverkade av några privatpersoner, någon företagare och elever i årskurs 8 är verkligt fantasifulla.

Holkarna ingår i en tävling där alla har en möjlighet att rösta på den vackraste holken för fåglarna. Många variationer av byggnader finns och tävlingsformulär finns på Infocenter och kan efter avslutad promenad lämnas på receptionen på Moliden, Kommunalhuset, biblioteket eller Infocenter. Tävlingen pågår till den 31 maj .

Några som har en boplats dygnet runt på Vanäs Udde är våra vänner fåglarna som bor i holkar. Det är precis detta som Lars Ramsin på infocentret haft i tanken, när han planerade en holkpromenadslinga utmed strandkanten förbi Vanäs Fyr. Inte mindre än 28 fågelholkar finns utplacerade på träden utmed slingan som börjar med nummer 1 vid gamla Garnisonssjukhuset och går mot Jägarbryggan. Holkarna som är tillverkade av några privatpersoner, någon företagare och elever i årskurs 8 är verkligt fantasifulla.

Holkarna ingår i en tävling där alla har en möjlighet att rösta på den vackraste holken för fåglarna. Många variationer av byggnader finns och tävlingsformulär finns på Infocenter och kan efter avslutad promenad lämnas på receptionen på Moliden, Kommunalhuset, biblioteket eller Infocenter. Tävlingen pågår till den 31 maj .