06 maj 2015 16:38

06 maj 2015 16:38

Loppisar, kulturevenemang och motionslopp i helgen

EVENEMANG: Fullspäckat

I helgen finns det mycket evenemang att välja bland. Det finns flera loppisar att besöka, Sköna maj inleds och Forsviks Bruk har vårsläpp. Under söndagen är det återigen dags för Mölltorpsloppet med banor för hela familjen.

Under lördagen arrangeras för första gången Loppis på byn i Mölltorp . De som vill ställer upp ett bord i sin trädgård eller på garageuppfarten.

– Det kommer att finnas skyltar och kartor på anslagstavlorna i byn var det är loppis, säger Paula Lûckner som tillsammans med initiativtagaren Elin Björserud dragit i gång arrangemanget.

– De som kommer utanför byn kommer att stå samlade på flera ställen bland annat vid stora parkeringen vid missionskyrkan.

Tanken är att om det slår väl ut att de årligen ska arrangera Loppis på byn.

– Det är ett idealiskt tillfälle att bli av med grejor och tjäna en slant samtidigt som andra kan hitta fynd. Jag tycker att vi överhuvudtaget måste lära oss att återbruka mer och samtidigt ger det här samhällsgemenskap.

I Forsvik anordnas vad som kallas Sveriges längsta loppis utmed kanalen och på Karlsborgs camping är det förtältsloppis.

Vårsläpp och Sköna maj

Forsviks brukmuseum har vårsläpp under lördagen och visar en försmak på sommarens aktiviteter. Det är en hel del aktiviteter för barnen som gammaldags lekar, sagoberättelser och tåget kör turer. Även alla verkstäder är öppna.

Under lördagen inleds även Sköna maj i Undenäs som pågår fram till den 17 maj. Det bjuds på ett omfattande program. Under lördagen är det bland annat vernissage i Prästgården och teatern Dag Hammarskjöld av och med Agneta Danielsson. På Tivedstorp uppträder Jacques Labouchere och där ska det bli mycket musik under hela Sköna maj.

Mölltorpsloppet

Under söndagen anordnas för andra året Mölltorpsloppet. Ett lopp för alla åldrar där banorna varierar från 400 meter för de allra minsta till upp till tio kilometer de äldre. Starten är vid den nya fotbollsplanen bredvid kyrkan. Det är Mölltorp/Breviks AIF som är arrangörer och förra året deltog nästan 100 löpare.

Under lördagen arrangeras för första gången Loppis på byn i Mölltorp . De som vill ställer upp ett bord i sin trädgård eller på garageuppfarten.

– Det kommer att finnas skyltar och kartor på anslagstavlorna i byn var det är loppis, säger Paula Lûckner som tillsammans med initiativtagaren Elin Björserud dragit i gång arrangemanget.

– De som kommer utanför byn kommer att stå samlade på flera ställen bland annat vid stora parkeringen vid missionskyrkan.

Tanken är att om det slår väl ut att de årligen ska arrangera Loppis på byn.

– Det är ett idealiskt tillfälle att bli av med grejor och tjäna en slant samtidigt som andra kan hitta fynd. Jag tycker att vi överhuvudtaget måste lära oss att återbruka mer och samtidigt ger det här samhällsgemenskap.

I Forsvik anordnas vad som kallas Sveriges längsta loppis utmed kanalen och på Karlsborgs camping är det förtältsloppis.

Vårsläpp och Sköna maj

Forsviks brukmuseum har vårsläpp under lördagen och visar en försmak på sommarens aktiviteter. Det är en hel del aktiviteter för barnen som gammaldags lekar, sagoberättelser och tåget kör turer. Även alla verkstäder är öppna.

Under lördagen inleds även Sköna maj i Undenäs som pågår fram till den 17 maj. Det bjuds på ett omfattande program. Under lördagen är det bland annat vernissage i Prästgården och teatern Dag Hammarskjöld av och med Agneta Danielsson. På Tivedstorp uppträder Jacques Labouchere och där ska det bli mycket musik under hela Sköna maj.

Mölltorpsloppet

Under söndagen anordnas för andra året Mölltorpsloppet. Ett lopp för alla åldrar där banorna varierar från 400 meter för de allra minsta till upp till tio kilometer de äldre. Starten är vid den nya fotbollsplanen bredvid kyrkan. Det är Mölltorp/Breviks AIF som är arrangörer och förra året deltog nästan 100 löpare.