10 maj 2015 19:14

10 maj 2015 19:15

Mölltorpsloppet – en trevlig folkfest

MOTION: Hundra löpare i regn och hagel

Stora mörka moln hotade på himlen under söndagen när Mölltorpsloppet gick av stapeln för andra året. Löpare i alla åldrar deltog.

Först ut var de allra minsta. Försedda med proffsiga nummerlappar på ryggen stegade småttingar upp till sex år mot startsnöret. Vissa släpade på en förälder, som också fick visa framfötterna. Det var full fart i början av de 400 metrarna. Mot slutet var hastigheten kanske inte den högsta, men roligt hade de i alla fall.

Guld till alla

Alla fick en guldmedalj i blåvitt band runt halsen efter väl genomfört lopp och grabbarna Oliver och Rasmus höll sig nära grillen och visade stolt fram sina medaljer medan grillkorven försvann ner i tomma magar. Man kan bli väldigt hungrig av att springa så fort, tyckte de.

En glad folkfest

– Ett hundra deltagare hade vi i år, berättar Pierre Norling som höll i mikrofon och presentation.

Vi försöker hålla nere tävlingsmomentet, så att det blir nöjsamt för alla. Ingen kommer etta och ingen kommer jumbo.

Banan var 400 meter för de yngsta, längre för de äldre barnen och fem eller tio kilometer för dem som fyllt tretton eller mer. På det hela taget var tillställningen mest som en glad folkfest med rockig musik, mycket korv, saft och kaffe.

Det var Mölltorp/Breviks AIF som arrangerade Mölltorpsloppet. Målet är att kunna anordna loppet även i fortsättningen. När hagelskuren kom ur de blygrå molnen trängde många ihop sig i fikatältet och det blev riktigt gemytligt.

Först ut var de allra minsta. Försedda med proffsiga nummerlappar på ryggen stegade småttingar upp till sex år mot startsnöret. Vissa släpade på en förälder, som också fick visa framfötterna. Det var full fart i början av de 400 metrarna. Mot slutet var hastigheten kanske inte den högsta, men roligt hade de i alla fall.

Guld till alla

Alla fick en guldmedalj i blåvitt band runt halsen efter väl genomfört lopp och grabbarna Oliver och Rasmus höll sig nära grillen och visade stolt fram sina medaljer medan grillkorven försvann ner i tomma magar. Man kan bli väldigt hungrig av att springa så fort, tyckte de.

En glad folkfest

– Ett hundra deltagare hade vi i år, berättar Pierre Norling som höll i mikrofon och presentation.

Vi försöker hålla nere tävlingsmomentet, så att det blir nöjsamt för alla. Ingen kommer etta och ingen kommer jumbo.

Banan var 400 meter för de yngsta, längre för de äldre barnen och fem eller tio kilometer för dem som fyllt tretton eller mer. På det hela taget var tillställningen mest som en glad folkfest med rockig musik, mycket korv, saft och kaffe.

Det var Mölltorp/Breviks AIF som arrangerade Mölltorpsloppet. Målet är att kunna anordna loppet även i fortsättningen. När hagelskuren kom ur de blygrå molnen trängde många ihop sig i fikatältet och det blev riktigt gemytligt.

  • Erika Fredholm