13 maj 2015 14:06

13 maj 2015 14:06

Fritidsbarnen firade sin egen dag

STRANDSKOLAN: Festligt firande

Regnet stoppade inte barnen på Strandskolan att fira fritidshemmens dag. Det handlar om att ha rätt kläder och rätt inställning.

– Fritidshemmens dag firas i hela Sverige. Det är en manifestation för att uppmärksamma fritidshemmen och alla barnen på fritids bjuds in, även de som är lediga, berättar Irene Evegård från fritidshemmet.

Barnen delades in grupper och de hade sedan en rad tävlingsstationer att välja bland som att spika i en spik, cykla en slalombana, kasta bollar i en hink och springa en hinderbana.

– När vi delar in barnen i grupper får de leka med andra som de kanske inte brukar leka med och de får lära sig att samarbeta, vilket är bra.

Barnen kunde även få en ansiktsmålning vilket var populärt och de flesta barnen på festen hade en ansiktsdekoration av något slag. Det är flera år sedan Strandskolan firade dagen med en så stor tillställning som i år vilket uppskattades av barnen som tog sig an utmaningarna med liv och lust.

– Fritidshemmens dag firas i hela Sverige. Det är en manifestation för att uppmärksamma fritidshemmen och alla barnen på fritids bjuds in, även de som är lediga, berättar Irene Evegård från fritidshemmet.

Barnen delades in grupper och de hade sedan en rad tävlingsstationer att välja bland som att spika i en spik, cykla en slalombana, kasta bollar i en hink och springa en hinderbana.

– När vi delar in barnen i grupper får de leka med andra som de kanske inte brukar leka med och de får lära sig att samarbeta, vilket är bra.

Barnen kunde även få en ansiktsmålning vilket var populärt och de flesta barnen på festen hade en ansiktsdekoration av något slag. Det är flera år sedan Strandskolan firade dagen med en så stor tillställning som i år vilket uppskattades av barnen som tog sig an utmaningarna med liv och lust.