14 maj 2015 14:10

14 maj 2015 16:43

Cyklisterna trampade Viken runt

Cykelloppet Viken Runt är något av en tradition på Kristi Himmelsfärdsdagen, då vägarna från Töreboda runt sjön Viken är fyllda av cyklister av allehanda modeller.

Årets upplaga av Viken Runt hade toppenväder med sol och lagom temperatur för en fin tur runt sjön. Inte mindre än 1 181 cyklister kom till start i loppet där amatörer och motionärer blandades med proffsen som kom i klungor med våldsam fart.

Den övriga trafiken var denna morgon nästan helt obefintlig varför cyklisterna kunde disponera vägarna för egen del.

Trivsel och gott humör

I och med att de 72 kilometrarna kunde avnjutas i det vackra vädret var humöret på topp, särskilt vid fika kontrollen vid Brosundet. Nej några gnällspikar hade inte infunnit sig och ett antal odalmän på gamla hederliga hojar från 50-talet satte färg på tävlingen.

En tävling är det trots allt, där många önskar pressa sina egna tider från förra året. Många har åkt ett stort antal rundor, men det fanns även premiär åkare även denna gång, till exempel Johan Mårtensson och Olle Andersson från Töreboda.

De tillhörde det unga gänget som gillade att cykla de 72 kilometrarna för första gången. – Det går fint var deras kommentar och så hade de också sin farfar Uno Andersson som påhejare..

Årets upplaga av Viken Runt hade toppenväder med sol och lagom temperatur för en fin tur runt sjön. Inte mindre än 1 181 cyklister kom till start i loppet där amatörer och motionärer blandades med proffsen som kom i klungor med våldsam fart.

Den övriga trafiken var denna morgon nästan helt obefintlig varför cyklisterna kunde disponera vägarna för egen del.

Trivsel och gott humör

I och med att de 72 kilometrarna kunde avnjutas i det vackra vädret var humöret på topp, särskilt vid fika kontrollen vid Brosundet. Nej några gnällspikar hade inte infunnit sig och ett antal odalmän på gamla hederliga hojar från 50-talet satte färg på tävlingen.

En tävling är det trots allt, där många önskar pressa sina egna tider från förra året. Många har åkt ett stort antal rundor, men det fanns även premiär åkare även denna gång, till exempel Johan Mårtensson och Olle Andersson från Töreboda.

De tillhörde det unga gänget som gillade att cykla de 72 kilometrarna för första gången. – Det går fint var deras kommentar och så hade de också sin farfar Uno Andersson som påhejare..