14 maj 2015 08:00

14 maj 2015 08:00

Publikrekord på museet

FÄSTNINGSMUSEET: Nya utställningar

Över 33 000 besökare förra året var rekord för Fästningsmuseet. Nu hoppas de på än mer besökaren när de öppnar för sommarsäsongen.

– Vi är väldigt nöjda med förra året, säger Nadja Eriksson och Inga-Lill Jenemark.

Museet har nu öppet dagligen och i år har de en ny utställning som visar apotekets historia från starten när det låg på fästningen. Tillsammans med den utställningen visas även föremål från Garnisonssjukhuset och dess historia.

En annan ny utställning handlar om de två forten på Vaberget som är en del av Karlsborgs fästning. Där berättas om hur fortet byggdes och om oxvandringen där oxarna drog upp kanonerna för kanonbacken, information varvat med foton både från förr och nu.

Den populära 1960-tals utställningen med kläder, husgeråd, möbler, leksaker och musik har förnyats och det har även utställningen om kavalleriregementen i Sverige. Där visas bland annat uniformer från 1600-talet och framåt

– Vi utvecklar och förnyar. Vi har många besökare och vill att de ska ha få en bra upplevelse. I år kan man köpa en kombibiljett där museibesök kombineras med guldjakten eller den historiska äventyrsturen och man får rabatt på fika.

– Vi är väldigt nöjda med förra året, säger Nadja Eriksson och Inga-Lill Jenemark.

Museet har nu öppet dagligen och i år har de en ny utställning som visar apotekets historia från starten när det låg på fästningen. Tillsammans med den utställningen visas även föremål från Garnisonssjukhuset och dess historia.

En annan ny utställning handlar om de två forten på Vaberget som är en del av Karlsborgs fästning. Där berättas om hur fortet byggdes och om oxvandringen där oxarna drog upp kanonerna för kanonbacken, information varvat med foton både från förr och nu.

Den populära 1960-tals utställningen med kläder, husgeråd, möbler, leksaker och musik har förnyats och det har även utställningen om kavalleriregementen i Sverige. Där visas bland annat uniformer från 1600-talet och framåt

– Vi utvecklar och förnyar. Vi har många besökare och vill att de ska ha få en bra upplevelse. I år kan man köpa en kombibiljett där museibesök kombineras med guldjakten eller den historiska äventyrsturen och man får rabatt på fika.