22 maj 2015 21:14

22 maj 2015 21:14

Show med Kulturskolan

KULTURSKOLAN: Avslutningsföreställning

Elever och lärare från kulturskolan samlades i torsdags kväll med inbjudna anhöriga och vänner i Carl Johanskolans aula, för att sätta punkt för vårens aktiviteter.

Kulturskolan, som är en kommunal angelägenhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år, bedrivs i Studiefrämjandets regi. Publiken i aulan fick ta del av en härlig kavalkad av sång, musik och teater.

Det bjöds på tongångar av både nyare och äldre modell. För de som passerat ungdomen hade kanske Elvis, Bob Dylan, Kinks, Guns N Roses och Whitney Houstons låtar störst igenkänningsfaktor. Dessa oförglömliga hits och ett flertal andra av senare datum ingick i konserten.

En lovande entertainer

Under namnet Pink Cloud, med Tom som frontfigur, spelade bandet från skolans pop- och rockgrupp. Tom visade sig vara bra på både sång och att fånga publiken med härliga kommentarer. En blivande entertainer?

Det bjöds även på ett stycke av musikalen Annie av en grupp duktiga unga förmågor, som deltagit i kulturskolans teatergrupp.

Chef för kulturskolan är PeA Winter och vid sin sida har han haft lärarna Leif Åhlund, Ingemar Bengtsson, Fred Warnby, Christoffer Särnefeldt och Frida Winter med lektioner i piano, gitarr, bas, trummor, teater och sång.

Frida, sångläraren, lämnar nu Karlsborgseleverna och går vidare till annan anställning. Hon avtackades med blommor och puss och kram.

Kulturskolan, som är en kommunal angelägenhet för barn och unga i åldrarna 8-18 år, bedrivs i Studiefrämjandets regi. Publiken i aulan fick ta del av en härlig kavalkad av sång, musik och teater.

Det bjöds på tongångar av både nyare och äldre modell. För de som passerat ungdomen hade kanske Elvis, Bob Dylan, Kinks, Guns N Roses och Whitney Houstons låtar störst igenkänningsfaktor. Dessa oförglömliga hits och ett flertal andra av senare datum ingick i konserten.

En lovande entertainer

Under namnet Pink Cloud, med Tom som frontfigur, spelade bandet från skolans pop- och rockgrupp. Tom visade sig vara bra på både sång och att fånga publiken med härliga kommentarer. En blivande entertainer?

Det bjöds även på ett stycke av musikalen Annie av en grupp duktiga unga förmågor, som deltagit i kulturskolans teatergrupp.

Chef för kulturskolan är PeA Winter och vid sin sida har han haft lärarna Leif Åhlund, Ingemar Bengtsson, Fred Warnby, Christoffer Särnefeldt och Frida Winter med lektioner i piano, gitarr, bas, trummor, teater och sång.

Frida, sångläraren, lämnar nu Karlsborgseleverna och går vidare till annan anställning. Hon avtackades med blommor och puss och kram.