24 maj 2015 20:50

24 maj 2015 20:50

Musiker underhöll i kyrkan

Det var inte bara Eurovision song contest som bjöd på underhållning i lördags, på kommunnivå stod kyrkan i Mölltorp i centrum när Magnus Johansson, Marcos Ubeda och Tea Norling intog scenen.

Gunnar Ekfedt, ordförande i hembygdsföreningen, kunde hälsa både ortsbor och utsocknes välkomna till vårkonserten. Trumpetaren Magnus Johansson har underhållit i både Garnisonskyrkan och Mölltorps kyrka tidigare, så han börjar känna sig hemma. Detta är till stor del Lennart Thims förtjänst. Marcos Ubeda var med under Julkonserterna i Garnisonskyrkan för ett antal år sedan och Tea Norling - ja, hon är som bekant Mölltorps egen lilla sångfågel.

Under en och en halv timmes tid bjöds publiken på underhållning i en klass för sig. Magnus Johansson berättade att han tidigt blev intresserad av just trumpet, Arne Lamberth inspirerade, och när han var sex år fick han den allra första trumpeten av sin pappa.

En av Magnus bästa kompisar, Marcos, hanterade keyboarden och de båda spelade en rad melodier av kända kompositörer som till exempel Puccini. Magnus berättade dessutom att även han medverkat i melodifestivalsammanhang, då med I love Europe, som han komponerat. Med sin djupa basröst sjöng han denna.

Trettonåriga Tea Norling räds ej heller att inta scenen. Inför de närmare 150 personerna i kyrkan sjöng hon bland annat två av Ted Gärdestads melodier. Som avslutning på konserten och efter stående ovationer, spelades Amazing grace.

Gunnar Ekfedt, ordförande i hembygdsföreningen, kunde hälsa både ortsbor och utsocknes välkomna till vårkonserten. Trumpetaren Magnus Johansson har underhållit i både Garnisonskyrkan och Mölltorps kyrka tidigare, så han börjar känna sig hemma. Detta är till stor del Lennart Thims förtjänst. Marcos Ubeda var med under Julkonserterna i Garnisonskyrkan för ett antal år sedan och Tea Norling - ja, hon är som bekant Mölltorps egen lilla sångfågel.

Under en och en halv timmes tid bjöds publiken på underhållning i en klass för sig. Magnus Johansson berättade att han tidigt blev intresserad av just trumpet, Arne Lamberth inspirerade, och när han var sex år fick han den allra första trumpeten av sin pappa.

En av Magnus bästa kompisar, Marcos, hanterade keyboarden och de båda spelade en rad melodier av kända kompositörer som till exempel Puccini. Magnus berättade dessutom att även han medverkat i melodifestivalsammanhang, då med I love Europe, som han komponerat. Med sin djupa basröst sjöng han denna.

Trettonåriga Tea Norling räds ej heller att inta scenen. Inför de närmare 150 personerna i kyrkan sjöng hon bland annat två av Ted Gärdestads melodier. Som avslutning på konserten och efter stående ovationer, spelades Amazing grace.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.