25 maj 2015 21:29

25 maj 2015 21:29

Nybyggnation i kvarteret Strömmen

Kommunfullmäktiges ledamöter sa ja till en nybyggnationen i kvarteret Strömmen. Bostadsbolaget fick även en utökad borgensram med totalt 185 miljoner kronor.

Karlsborgsbostäders vd Mikael Håkansson informerade ledamöterna under måndagskvällen om byggplanerna i kvarteret Strömmen där två sjuvåningshus med totalt 53 lägenheter ska byggas.

Det handlar främst om tvåor och treor på 68 och 78 kvadratmeter.

Arkitektritat

– Vi har ritat huset själva med hjälp av Ingvar Blixt som är arkitekt. Hyrorna blir något högre än på Mellangatan och det främst för att lägenheterna i kvarteret Strömmen blir något större. I dag finns 65 intressenter och de flesta kommer utifrån, berättade Mikael Håkansson bland annat.

– Det här är oerhört positivt för Karlsborgs utveckling, sa oppositionsrådet Kjell Sjölund (C).

Rotation på bostäder

– Det här kommer att ge en rotation på bostadsmarknaden. Försvarsmakten har krav och press på oss att ta fram bostäder och jag har nu framfört med tydlighet till verksamheten på fästningen att de får skärpa till sig. Det är inte så många lägenheter som hyrts därifrån och tycker man att det är för exklusivt att bo där kan det bli andra lägenheter lediga, sa kommunalrådet Peter Lindroth (S).

Utökad borgensram

Ledamöterna sa enigt ja till nybyggnationen och även till en utökad borgensram på maximalt 185 miljoner kronor för Karlsborgsbostäder.

– Bostadsbolagets styrelse och vd får tillsammans med kommunens ekonom se över modellen för finansieringen. Men det här ger spelutrymme och det är ingen fara för kommunen även om vi har andra åtagande framöver, sa kommunalrådet Peter Lindroth.

Karlsborgsbostäders vd Mikael Håkansson informerade ledamöterna under måndagskvällen om byggplanerna i kvarteret Strömmen där två sjuvåningshus med totalt 53 lägenheter ska byggas.

Det handlar främst om tvåor och treor på 68 och 78 kvadratmeter.

Arkitektritat

– Vi har ritat huset själva med hjälp av Ingvar Blixt som är arkitekt. Hyrorna blir något högre än på Mellangatan och det främst för att lägenheterna i kvarteret Strömmen blir något större. I dag finns 65 intressenter och de flesta kommer utifrån, berättade Mikael Håkansson bland annat.

– Det här är oerhört positivt för Karlsborgs utveckling, sa oppositionsrådet Kjell Sjölund (C).

Rotation på bostäder

– Det här kommer att ge en rotation på bostadsmarknaden. Försvarsmakten har krav och press på oss att ta fram bostäder och jag har nu framfört med tydlighet till verksamheten på fästningen att de får skärpa till sig. Det är inte så många lägenheter som hyrts därifrån och tycker man att det är för exklusivt att bo där kan det bli andra lägenheter lediga, sa kommunalrådet Peter Lindroth (S).

Utökad borgensram

Ledamöterna sa enigt ja till nybyggnationen och även till en utökad borgensram på maximalt 185 miljoner kronor för Karlsborgsbostäder.

– Bostadsbolagets styrelse och vd får tillsammans med kommunens ekonom se över modellen för finansieringen. Men det här ger spelutrymme och det är ingen fara för kommunen även om vi har andra åtagande framöver, sa kommunalrådet Peter Lindroth.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.