26 maj 2015 17:48

26 maj 2015 17:48

Lokal-tv kan läggas ned

I ett halvår har Karlsborg lokal-tv sänt program som skildrar lokala händelser. Allt på ideell basis. Nu kan kanalen läggas ned i brist på pengar.

I dag sänds kanalen i det analoga utbudet vilket inte är helt optimalt.

– Systemen passar inte ihop och det går inte att sända ut och få en skarp bild, säger tv-kanalens initiativtagare och ansvarig utgivare Stig Sjöberg.

Behöver pengar

Förhoppningen är att kunna sända digitalt men det kräver extra kostnader i form av 20 000 kronor till en sändningsbox och en fiberlina upp till Stockholm samt medlemsavgiften till Riksorganisationen Öppna kanalen som går på 1 000 kronor. Pengar som föreningen inte har. De skulle även vilja sända i de flesta övriga nätverken i fyrortsregionen och då tillkommer ytterligare 25 000 kronor.

– Vi får en digital kanal via Keab men vi har inga pengar att bekosta det övriga. Nu har vi turistsäsongen framför oss där vi kan nå ut till många med information och vi når också alla hotell och vandrarhem i Karlsborg.

De hoppas nu på bidrag eller sponsring från kommun, företag och privatpersoner.

– Skulle de fyra kommunerna som vi når ut i dag dela på 20 000 kronor det skulle det inte bli mycket pengar var för att kunna sända digitalt.

Marknadsföring

Tre personer arbetar med att filma, redigera och sända materialet och de har lagt ned många ideella timmar. De använder sina egna kameror och redigerar i enkla redigeringsprogram så även deras utrustning behöver förbättras för att de i längden ska kunna fortsätta.

– Vi har inga pengar men vi tycker att vi marknadsför både kommunen och andra. Hela sommaren har vi möjlighet att bidra med reportage och turistinformation från Karlsborg, Tibro, Hjo och Tidaholm. Det vore tråkigt om vi behöver lägga ned men vi kan inte fortsätta att sända med en dålig bild.

Just nu sänds ett reportage om fallskärmsjägarnas DC 3:a som putsas inför säsongen och Götiska Förbundets stipendieutdelning i Undenäs kyrka.

I dag sänds kanalen i det analoga utbudet vilket inte är helt optimalt.

– Systemen passar inte ihop och det går inte att sända ut och få en skarp bild, säger tv-kanalens initiativtagare och ansvarig utgivare Stig Sjöberg.

Behöver pengar

Förhoppningen är att kunna sända digitalt men det kräver extra kostnader i form av 20 000 kronor till en sändningsbox och en fiberlina upp till Stockholm samt medlemsavgiften till Riksorganisationen Öppna kanalen som går på 1 000 kronor. Pengar som föreningen inte har. De skulle även vilja sända i de flesta övriga nätverken i fyrortsregionen och då tillkommer ytterligare 25 000 kronor.

– Vi får en digital kanal via Keab men vi har inga pengar att bekosta det övriga. Nu har vi turistsäsongen framför oss där vi kan nå ut till många med information och vi når också alla hotell och vandrarhem i Karlsborg.

De hoppas nu på bidrag eller sponsring från kommun, företag och privatpersoner.

– Skulle de fyra kommunerna som vi når ut i dag dela på 20 000 kronor det skulle det inte bli mycket pengar var för att kunna sända digitalt.

Marknadsföring

Tre personer arbetar med att filma, redigera och sända materialet och de har lagt ned många ideella timmar. De använder sina egna kameror och redigerar i enkla redigeringsprogram så även deras utrustning behöver förbättras för att de i längden ska kunna fortsätta.

– Vi har inga pengar men vi tycker att vi marknadsför både kommunen och andra. Hela sommaren har vi möjlighet att bidra med reportage och turistinformation från Karlsborg, Tibro, Hjo och Tidaholm. Det vore tråkigt om vi behöver lägga ned men vi kan inte fortsätta att sända med en dålig bild.

Just nu sänds ett reportage om fallskärmsjägarnas DC 3:a som putsas inför säsongen och Götiska Förbundets stipendieutdelning i Undenäs kyrka.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.