31 maj 2015 17:46

31 maj 2015 17:46

Mölltorps Marknad

MÖLLTORP: Marknadsglädje

Nej någon riktig tur med vädret hade Hembygdsföreningen inte på årets marknad, men humöret var på topp både hös köpare och säljare där affärerna gick fint.

Mölltorps Marknad tillhör en av de goda traditionerna hos hembygdsföreningen i Mölltorp. En marknad som har sina anor från 1880- talet då marknaden innehöll både kossor, kalvar och höns som bytte ägare, bland mycket annat. Djuren fanns med ända till 1950-talet innan marknaden upphörde. Så kom Hembygdsföreningen in 1983 och återskapade den marknad vi ser i dag med knallar och olika aktiviteter på marknadsplatsen vid kyrkan.

Blandat utbud

I årets marknad bjöd knallarna på ett mycket blandat utbud, där några bara var knallar för en dag. Blommor, bröd, karameller, kläder och nyttiga hudprodukter blandades med korgar och leksaker till barnen. Barnen som var särskilt pigga på att handla fina saker denna dag. Lite regnigt och kallt var det också men i kaffestugan i församlingshemmet, var det skönt att ta en paus i handeln och träffa bekanta för en stund. I kyrkan bjöd också Wienerkapellet från Töreboda på en musik och sångstund, där Gerd Karlsson bjöd på sång med bland annat Kärlekens land. Musikstunden var också ett uppskattat inslag i årets Mölltorps Marknad.

Mölltorps Marknad tillhör en av de goda traditionerna hos hembygdsföreningen i Mölltorp. En marknad som har sina anor från 1880- talet då marknaden innehöll både kossor, kalvar och höns som bytte ägare, bland mycket annat. Djuren fanns med ända till 1950-talet innan marknaden upphörde. Så kom Hembygdsföreningen in 1983 och återskapade den marknad vi ser i dag med knallar och olika aktiviteter på marknadsplatsen vid kyrkan.

Blandat utbud

I årets marknad bjöd knallarna på ett mycket blandat utbud, där några bara var knallar för en dag. Blommor, bröd, karameller, kläder och nyttiga hudprodukter blandades med korgar och leksaker till barnen. Barnen som var särskilt pigga på att handla fina saker denna dag. Lite regnigt och kallt var det också men i kaffestugan i församlingshemmet, var det skönt att ta en paus i handeln och träffa bekanta för en stund. I kyrkan bjöd också Wienerkapellet från Töreboda på en musik och sångstund, där Gerd Karlsson bjöd på sång med bland annat Kärlekens land. Musikstunden var också ett uppskattat inslag i årets Mölltorps Marknad.

  • Lennart Strömberg