04 jun 2015 13:20

04 jun 2015 13:20

Allsången är hotad - kan vara sista året

KRIS: Får få som är engagerade

Det är kris och det är risk att det är sista sommaren med allsångskvällar i Karlsborg. Anledningen är att det är för få som vill ställa upp och hjälpa till.

– Vi är desperata inför sommaren, vi är för få för att orka dra det här lasset. Vi behöver vara runt 20 som säljer allsångshäften varje kväll och i dag har vi kanske fem, säger Karlsborgs allsångsförenings nye ordförande Camilla Jarlhed och tillägger:

– Säljer vi inga allsångshäften har vi inga pengar att fortsätta och har vi inte folk kan vi inte heller inte fortsätta nästa år.

Orkar inte mer

Allsångsföreningens styrelse hoppas nu att det finns frivilliga som kan tänka sig att hjälpa till i sommar.

– Man måste inte ställa upp varje fredag utan det kan handla om en eller två gånger för att sälja häften inför allsången. Det skulle vara mycket värt för oss. Det är kris nu och vi kommer att utvärdera efter sommaren men det är flera röster i styrelsen som säger att vi orkar inte längre om det inte blir någon förändring och det är tråkigt.

Allsångskvällarna drar en stor publik som kan räknas i tusentals och i år uppträder Louise Hoffsten, Brolle, Andreas Weise, Molly Sandén och Pernilla Wahlgren. Allsången finansieras till stora delar av annonsintäkter i allsångshäftena och av försäljningen av desamma även om de också får bidrag från kommunen och i år har de också fått pengar från Sparbanksstiftelsen Alfa som vill främja kulturella aktiviteter.

– Vi är desperata inför sommaren, vi är för få för att orka dra det här lasset. Vi behöver vara runt 20 som säljer allsångshäften varje kväll och i dag har vi kanske fem, säger Karlsborgs allsångsförenings nye ordförande Camilla Jarlhed och tillägger:

– Säljer vi inga allsångshäften har vi inga pengar att fortsätta och har vi inte folk kan vi inte heller inte fortsätta nästa år.

Orkar inte mer

Allsångsföreningens styrelse hoppas nu att det finns frivilliga som kan tänka sig att hjälpa till i sommar.

– Man måste inte ställa upp varje fredag utan det kan handla om en eller två gånger för att sälja häften inför allsången. Det skulle vara mycket värt för oss. Det är kris nu och vi kommer att utvärdera efter sommaren men det är flera röster i styrelsen som säger att vi orkar inte längre om det inte blir någon förändring och det är tråkigt.

Allsångskvällarna drar en stor publik som kan räknas i tusentals och i år uppträder Louise Hoffsten, Brolle, Andreas Weise, Molly Sandén och Pernilla Wahlgren. Allsången finansieras till stora delar av annonsintäkter i allsångshäftena och av försäljningen av desamma även om de också får bidrag från kommunen och i år har de också fått pengar från Sparbanksstiftelsen Alfa som vill främja kulturella aktiviteter.

  • Anneli Malm