04 jun 2015 16:00

04 jun 2015 16:00

Sommarhemmet firar 60 år

MÖLLTORP: Jubileumsfest

Vid en vacker glänta i anslutning till Kyrksjöns strand förverkligades en dröm om ett sommarhem för Mölltorps missionsförsamling och SMU för 60 år sedan.

En tomt till sommarhemmet hade man fått av byggmästare Holm, den var ganska kuperad med stenar och gropar i mängd. Något som inte hindrade en mängd av SMU:s medlemmar att ta sig an tomt och bygget av det vackra sommarhemmet. Den femte juni 1955 var det invigning med pompa och ståt, med musikkår och flera hundra medverkande inklusive besökare.

Under de flyende åren efter invigningen har sommarhemmet funnits till för många aktiviteter. Många har också haft tillfälle att njuta av naturens skönhet och den stillhet som vilat över platsen. En verklig oas att fira gudstjänster och samlingar i under sommartid, där storsamlingarna under midsommarhelgerna finns väl dokumenterade.

Jubileumsfest

För att fira de gångna 60 åren blir det stor jubileumsfest på eftermiddagen den sjunde juni. Flera av byggarna från starten finns med och en skärmutställning med unika bilder presenterar sommarhemmets bygge och verksamhet. Sång av dåtidens ungdomskör, är ett av inslagen i festen, där bland andra A-M Undevik berättar på temat: Vi minns hur det började. Trumpettoner finns med och det blir även sång av den något yngre ungdomskören. Staffan Claar, pastor i missionsförsamlingen, delar i sin andakt tankar om hur denna plats finns till för att mötas även kommande år. Ett sommarhem som är till för alla Mölltorpsbor, som önskar ta del av aktiviteter eller bara sitta ner för att njuta en stund.

En tomt till sommarhemmet hade man fått av byggmästare Holm, den var ganska kuperad med stenar och gropar i mängd. Något som inte hindrade en mängd av SMU:s medlemmar att ta sig an tomt och bygget av det vackra sommarhemmet. Den femte juni 1955 var det invigning med pompa och ståt, med musikkår och flera hundra medverkande inklusive besökare.

Under de flyende åren efter invigningen har sommarhemmet funnits till för många aktiviteter. Många har också haft tillfälle att njuta av naturens skönhet och den stillhet som vilat över platsen. En verklig oas att fira gudstjänster och samlingar i under sommartid, där storsamlingarna under midsommarhelgerna finns väl dokumenterade.

Jubileumsfest

För att fira de gångna 60 åren blir det stor jubileumsfest på eftermiddagen den sjunde juni. Flera av byggarna från starten finns med och en skärmutställning med unika bilder presenterar sommarhemmets bygge och verksamhet. Sång av dåtidens ungdomskör, är ett av inslagen i festen, där bland andra A-M Undevik berättar på temat: Vi minns hur det började. Trumpettoner finns med och det blir även sång av den något yngre ungdomskören. Staffan Claar, pastor i missionsförsamlingen, delar i sin andakt tankar om hur denna plats finns till för att mötas även kommande år. Ett sommarhem som är till för alla Mölltorpsbor, som önskar ta del av aktiviteter eller bara sitta ner för att njuta en stund.