07 jun 2015 17:09

07 jun 2015 17:09

Foto: Erika Fredholm

Högtidligt och spännande

KARLSBORG: Nationaldagsfirande på fästningen

Det blev som traditionen bjuder en innehållsrik dag med digert program, prisutdelningar, musik och uppvisningar när Sveriges nationaldag firades på fästningen.

Vargöns musikkår med drillflickor i blåvitt inledde med marsch från Götiska valvet till fästningstorget. Samtidigt gick starten för Fästningsflåset vid Moliden, Race for Heroes vid Jägarbryggan och Guldjakten.

En fånge hade rymt från fängelset och han hade snott en kista full med guld. Barnen fick gå en runda bland de gamla byggnaderna och träffade folk i tidsenliga kläder som berättade i vilken riktning de sett fången springa. Även medföljande vuxna hade väldligt roligt.

Regementschefen, överste Dag Lidén, höll välkomsttalet om det kulturarv vi förvaltar, om vårt sedan 1523 självständiga Sverige där vi står för fred, frihet och demokrati. Hemvärnets musikkår spelade marscher och andra kända musikstycken, medan molnen skingrades, solen bröt igenom och paraplyerna fälldes ihop.

Kommunalrådet Peter Lindroth talade över ämnet solidaritet, om snabb information i realtid.

Om stora förändringar och om 54 miljoner människor på flykt på vår jord. Därefter följde sång av 6 juni-kören, utdelning av kommunens stipendier till Lukas Skiöld och Ida Rohkimainen samt Friluftsfrämjandet. Lions stipendiater blev Annelie och Markus Rajakallio. Artikel om alla stipendiaterna i SLA imorgon.

Fallskärmshopparna landade mitt på torget och hyllades som sig bör! Burundi Drummers trummade och dansade på afrikanskt vis. Lukas Skiöld och skolkompisar från Falun visade sin skicklighet i slopestyle, cykelkonster på hög nivå.

Vargöns musikkår med drillflickor i blåvitt inledde med marsch från Götiska valvet till fästningstorget. Samtidigt gick starten för Fästningsflåset vid Moliden, Race for Heroes vid Jägarbryggan och Guldjakten.

En fånge hade rymt från fängelset och han hade snott en kista full med guld. Barnen fick gå en runda bland de gamla byggnaderna och träffade folk i tidsenliga kläder som berättade i vilken riktning de sett fången springa. Även medföljande vuxna hade väldligt roligt.

Regementschefen, överste Dag Lidén, höll välkomsttalet om det kulturarv vi förvaltar, om vårt sedan 1523 självständiga Sverige där vi står för fred, frihet och demokrati. Hemvärnets musikkår spelade marscher och andra kända musikstycken, medan molnen skingrades, solen bröt igenom och paraplyerna fälldes ihop.

Kommunalrådet Peter Lindroth talade över ämnet solidaritet, om snabb information i realtid.

Om stora förändringar och om 54 miljoner människor på flykt på vår jord. Därefter följde sång av 6 juni-kören, utdelning av kommunens stipendier till Lukas Skiöld och Ida Rohkimainen samt Friluftsfrämjandet. Lions stipendiater blev Annelie och Markus Rajakallio. Artikel om alla stipendiaterna i SLA imorgon.

Fallskärmshopparna landade mitt på torget och hyllades som sig bör! Burundi Drummers trummade och dansade på afrikanskt vis. Lukas Skiöld och skolkompisar från Falun visade sin skicklighet i slopestyle, cykelkonster på hög nivå.