08 jun 2015 19:00

08 jun 2015 19:00

Stipendiater tog emot belöning

STIPENDIUM: Bevis på uppskattning

Kommunen delade ut stipendier till två ungdomar med temat Ung Fritid samt till Friluftsfrämjandet och Lions delade ut det årliga ungdomsledarstipendiet.

Många fick i år dela glädjen att erhålla stipendier för aktiviteter de utövar på sin fritid.

Friluftsfrämjandet gör fantastiska insatser för barn och ungdomar med sitt breda utbud av aktiviteter för alla och bidrar till att stärka Karlsborgs friluftsprofil. Med stort ideellt arbete upplåter föreningen Skackastugan till allmänheten.

Peter Wibjörk och Cecilia Åberg tog emot stipendiet av kommunfullmäktiges ordförande Stig Carlsson.

Ung fritid

Därnäst delade kommunen ut två stipendier till ungdomar med temat Ung Fritid. Lukas Skiöld fick erkännande för sitt engagemang i slopestyle. Lukas går på Hagströmska gymnasiet i Falun, där han specialtränar i MTB Slopestyle som alltså är mycket krävande konster på hög höjd med cykel. Lukas blev också förra årets sommarlovsentreprenör, då han hade initierat och byggt en terrängbana i Knektaskogen. Han är en god förebild för barn och ungdomar i Karlsborgs kommun.

Ida Rohkimainen kör rallycross för Team Gustafssons motorsport. Ida satsar nu närmast på SM. Hon får stipendiet för målmedveten satsning på Rallycross, sina framgångar inom sporten och som en viktig förebild för andra tjejer i en mansdominerad sport.

Ideellt arbete

Lions ungdomsledarstipendium delas i år av Annelie och Markus Rajakallio. Makarna driver genom ideellt arbete ungdomsgården i Undenäs, där trettiotalet barn och ungdomar möts för att spela spel, pingis, grilla, baka och julpyssla.

– Mest poppis är Halloween-discot, berättar Annelie.

Många fick i år dela glädjen att erhålla stipendier för aktiviteter de utövar på sin fritid.

Friluftsfrämjandet gör fantastiska insatser för barn och ungdomar med sitt breda utbud av aktiviteter för alla och bidrar till att stärka Karlsborgs friluftsprofil. Med stort ideellt arbete upplåter föreningen Skackastugan till allmänheten.

Peter Wibjörk och Cecilia Åberg tog emot stipendiet av kommunfullmäktiges ordförande Stig Carlsson.

Ung fritid

Därnäst delade kommunen ut två stipendier till ungdomar med temat Ung Fritid. Lukas Skiöld fick erkännande för sitt engagemang i slopestyle. Lukas går på Hagströmska gymnasiet i Falun, där han specialtränar i MTB Slopestyle som alltså är mycket krävande konster på hög höjd med cykel. Lukas blev också förra årets sommarlovsentreprenör, då han hade initierat och byggt en terrängbana i Knektaskogen. Han är en god förebild för barn och ungdomar i Karlsborgs kommun.

Ida Rohkimainen kör rallycross för Team Gustafssons motorsport. Ida satsar nu närmast på SM. Hon får stipendiet för målmedveten satsning på Rallycross, sina framgångar inom sporten och som en viktig förebild för andra tjejer i en mansdominerad sport.

Ideellt arbete

Lions ungdomsledarstipendium delas i år av Annelie och Markus Rajakallio. Makarna driver genom ideellt arbete ungdomsgården i Undenäs, där trettiotalet barn och ungdomar möts för att spela spel, pingis, grilla, baka och julpyssla.

– Mest poppis är Halloween-discot, berättar Annelie.