12 jun 2015 14:57

12 jun 2015 14:57

Omtyckt vaktmästare går i pension

MÖLLTORP: Generationsskifte vid Mölltorps-, och Breviks församling

Jonny Andersson har arbetat 39 år som kyrkogårdsvaktmästare vid Mölltorps församling. Under högmässan avtackades han för sina insatser av kyrkorådet, arbetskamrater och församlingsmedlemmar.

Han började arbeta vid Mölltorps församling i november 1976. Till en början arbetade han mest med skötseln av kyrkogården. Efter hand fick han även vara behjälplig vid kyrkliga handlingar som dop, konfirmation, vigslar och begravningar.

– Jag kommer sakna stunderna med de människor jag möter. Samtalen handlar både om livets svåra och glada stunder.

Uppskattad

Kyrkan i Mölltorp var fullsatt när Jonny Andersson avtackades i samband med att församlingen firade gudstjänst.

– Församlingen lovordar dina insatser och du är framför allt duktig på att möta människor, både i sorg och glädje, sade kyrkorådets ordförande, Åke Andersson i sitt tacktal. Han var klädd i Essunga folkdräkt med svarta byxor.

Undenäs pojk

Jonny Andersson föddes i maj 1950 vid garnisonssjukhuset på Vanäsudde. Han växte upp på gården Tolsjöhult i Undenäs. Det var där hans stora intresse för allehanda maskiner började. När han var ung vuxen började han arbeta för en entreprenad firma i Undenäs. När jobben efterhand började utfördas allt längre geografisk från hemmet, bestämde han sig för att söka ett annat arbete. I november 1976 började han tjänsten vid Mölltorps församling.

Kyrkogårdsarkitekt

Genom åren har Jonny Andersson påverkat utvecklingen av kyrkogården i Mölltorp. Han ritat den 200 kvadratmeter stora verkstadsbyggnaden där alla maskiner och verktyg förvaras. Askgravplats och minneslund är andra platser han varit med att designa.

Han säger att det känns rätt att gå i pension och han hoppas att han får behålla hälsan.

– Nu får jag mer tid till familjen och att åka moped tillsammans med de andra gubbarna i föreningen, Loppa på stiftet.

Han började arbeta vid Mölltorps församling i november 1976. Till en början arbetade han mest med skötseln av kyrkogården. Efter hand fick han även vara behjälplig vid kyrkliga handlingar som dop, konfirmation, vigslar och begravningar.

– Jag kommer sakna stunderna med de människor jag möter. Samtalen handlar både om livets svåra och glada stunder.

Uppskattad

Kyrkan i Mölltorp var fullsatt när Jonny Andersson avtackades i samband med att församlingen firade gudstjänst.

– Församlingen lovordar dina insatser och du är framför allt duktig på att möta människor, både i sorg och glädje, sade kyrkorådets ordförande, Åke Andersson i sitt tacktal. Han var klädd i Essunga folkdräkt med svarta byxor.

Undenäs pojk

Jonny Andersson föddes i maj 1950 vid garnisonssjukhuset på Vanäsudde. Han växte upp på gården Tolsjöhult i Undenäs. Det var där hans stora intresse för allehanda maskiner började. När han var ung vuxen började han arbeta för en entreprenad firma i Undenäs. När jobben efterhand började utfördas allt längre geografisk från hemmet, bestämde han sig för att söka ett annat arbete. I november 1976 började han tjänsten vid Mölltorps församling.

Kyrkogårdsarkitekt

Genom åren har Jonny Andersson påverkat utvecklingen av kyrkogården i Mölltorp. Han ritat den 200 kvadratmeter stora verkstadsbyggnaden där alla maskiner och verktyg förvaras. Askgravplats och minneslund är andra platser han varit med att designa.

Han säger att det känns rätt att gå i pension och han hoppas att han får behålla hälsan.

– Nu får jag mer tid till familjen och att åka moped tillsammans med de andra gubbarna i föreningen, Loppa på stiftet.