13 jun 2015 16:48

13 jun 2015 16:48

Vätterunda i skönt väder

Vätterrundan

Så blev det härligt väder för alla de cirka 23 000 cyklisterna som prövade sina krafter på årets Vätterrunda som passerade Karlsborg under lördagen.

Det var 50-årsjubileum för Vätterrundan, en runda som lockat fler och fler under årets lopp. Något som var tydligt i Karlsborg under lördagen då hela samhället och vägarna runt omkring kryllade av cyklister av allehanda slag.

Proffsen hade som vanligt mycket bråttom till målet i Motala medan andra bara gick in för att klara de cirka 30 milen.

Nybörjare och Veteraner

Denna gång fanns både premiärcyklare och veteraner som tagit sig runt sjön en mängd gånger. När kanalbron vid Rödesund öppnade för två små ruff, tuff båtar bildades väldiga köer ända ned till Rödesunds torg. En extra liten paus för blanda andra Sanda och Frida från Motala på premiärtur. – Vi startade i går kväll klockan halv åtta och nu är vi i Karlsborg halv tio på lördagen. Det har gått fint att cykla hela natten och vi har bjudits på två middagar och lite fika under färden, berättade de, som faktiskt såg väldigt pigga ut inför de återstående nio milen till målet. Det fanns också ett antal veteraner med bland deltagarna, till exempel Roland Bruderstof från Landvetter, som var inne på sin 34 runda. Han och en kompis hade även startat halv åtta på fredagskvällen och nu vid 10-tiden fanns de i Karlsborg. – Vi har nog tränat lite dåligt denna gång sade de, men det går säkert vägen även denna gång var deras filosofi.

Det var 50-årsjubileum för Vätterrundan, en runda som lockat fler och fler under årets lopp. Något som var tydligt i Karlsborg under lördagen då hela samhället och vägarna runt omkring kryllade av cyklister av allehanda slag.

Proffsen hade som vanligt mycket bråttom till målet i Motala medan andra bara gick in för att klara de cirka 30 milen.

Nybörjare och Veteraner

Denna gång fanns både premiärcyklare och veteraner som tagit sig runt sjön en mängd gånger. När kanalbron vid Rödesund öppnade för två små ruff, tuff båtar bildades väldiga köer ända ned till Rödesunds torg. En extra liten paus för blanda andra Sanda och Frida från Motala på premiärtur. – Vi startade i går kväll klockan halv åtta och nu är vi i Karlsborg halv tio på lördagen. Det har gått fint att cykla hela natten och vi har bjudits på två middagar och lite fika under färden, berättade de, som faktiskt såg väldigt pigga ut inför de återstående nio milen till målet. Det fanns också ett antal veteraner med bland deltagarna, till exempel Roland Bruderstof från Landvetter, som var inne på sin 34 runda. Han och en kompis hade även startat halv åtta på fredagskvällen och nu vid 10-tiden fanns de i Karlsborg. – Vi har nog tränat lite dåligt denna gång sade de, men det går säkert vägen även denna gång var deras filosofi.