14 jun 2015 19:53

14 jun 2015 22:20

Foto: INGER ANDERSSON-HULTIN

Festival lockade många

KARLSBORG: Underhållning vid kanalkanten

Vid kanalscenen samlades under söndagseftermiddagen ett stort antal sångare och musiker, som bjöd på några timmars uppskattad underhållning.

Kommunens kulturchef Johan Tranquist hälsade publik och medverkande välkomna i det soliga, men kylslagna vädret. Han berättade också, för de som inte visste så mycket om Karlsborg, lite om platsens historia. Först upp att inta scenen var Västergötlands och Falbygdens båda manskörer i projektet Sångarna på fortet. De bjöd på en dryg timmes långt program med sånger från både förr och nu.

Herr och fru Hackspett, Marita och Beppe Viström från Hjo, var nästa par på scen. Deras bidrag bestod av sång till gitarr och munspelsackompangemang, signerat bland annat Evert Taube. De bjöd även på ett särskilt Frödingprogram tillsammans med Hans Örtlund.

Proffs och amatörer

Att det finns många duktiga amatörer inom sång- och musik, gav inte minst Stenhammarkören från Lidköping och Almakören från Göteborg prov på, tillsammans och var för sig. I den sammansatta kören hade de inga mindre än de båda proffsen Simon Ljungman och Fredrik Berglund med sig, som bidrog med sång, gitarr, piano och dragspelsackompangemang. Kända låtar av bland andra Simon & Garfunkel skapade skön stämning. Bidrog till underhållningen gjorde också Disskanten och Low Ladies från Skövde.

– Vi startade festivalen i fjol, det är nu andra året. Tredje året, då är det tradition, framhöll Stig Sjöberg, entusiast och ansvarig projektledare, som givetvis hoppas på en fortsättning kommande år.

Kommunens kulturchef Johan Tranquist hälsade publik och medverkande välkomna i det soliga, men kylslagna vädret. Han berättade också, för de som inte visste så mycket om Karlsborg, lite om platsens historia. Först upp att inta scenen var Västergötlands och Falbygdens båda manskörer i projektet Sångarna på fortet. De bjöd på en dryg timmes långt program med sånger från både förr och nu.

Herr och fru Hackspett, Marita och Beppe Viström från Hjo, var nästa par på scen. Deras bidrag bestod av sång till gitarr och munspelsackompangemang, signerat bland annat Evert Taube. De bjöd även på ett särskilt Frödingprogram tillsammans med Hans Örtlund.

Proffs och amatörer

Att det finns många duktiga amatörer inom sång- och musik, gav inte minst Stenhammarkören från Lidköping och Almakören från Göteborg prov på, tillsammans och var för sig. I den sammansatta kören hade de inga mindre än de båda proffsen Simon Ljungman och Fredrik Berglund med sig, som bidrog med sång, gitarr, piano och dragspelsackompangemang. Kända låtar av bland andra Simon & Garfunkel skapade skön stämning. Bidrog till underhållningen gjorde också Disskanten och Low Ladies från Skövde.

– Vi startade festivalen i fjol, det är nu andra året. Tredje året, då är det tradition, framhöll Stig Sjöberg, entusiast och ansvarig projektledare, som givetvis hoppas på en fortsättning kommande år.