21 jun 2015 15:47

21 jun 2015 22:29

Foto: erika fredholm

Midsommarfirande i uppehållsväder

Folkdans och danslekar

Som traditionen bjuder tågade Karlsborgs folkdanslag till fiolmusik med blomsterkransar, buketter och girlanger utmed Göta kanal till festplatsen vid kanalscenen.

Mycket folk hade samlats trots vädergudarnas opålitlighet. Stången restes, efter dramatiskt inslag, då den föll och många starka män kom skyndsamt till undsättning. Publiken stod på behörigt avstånd och det var första gången i folkdanslagets 72-åriga historia med midsommarfirande som detta hänt.

Färgrann tradition

Folkdanslaget bjöd på uppskattad dansuppvisning. Dessa fantastiska veteraner som ställer upp år efter år för att glädja allmänheten med musik, dans och färggranna dräkter fick välförtjänta applåder. Kenneth och Henrik spelade fiol och Jane dragspel. Ett fyrfaldigt leve för sommaren utbringades, även om den inte varit så snäll mot oss hittills, sa Kalle som hälsningstalade.

Till folklekarna, som leddes av Henrik, ställde folkdanslaget även upp med en mycket kompetent kör som inspirerat sjöng små grodorna och fick hundratals i de tre stora ringarna runt midsommarstången att göra sina allra bästa skutt. Snart var det dags för prästens lilla kråka att ut och åka och välta. Barnen välter med avsevärt bättre inlevelse än de vuxna.

Danslekarna avbröts hastigt av en störtskur som bara varade någon minut och sen var det dags att skjuta upp raketen högt mot himlen. Lotteriet på den fina Tivedsekan pågick också.

Mycket folk hade samlats trots vädergudarnas opålitlighet. Stången restes, efter dramatiskt inslag, då den föll och många starka män kom skyndsamt till undsättning. Publiken stod på behörigt avstånd och det var första gången i folkdanslagets 72-åriga historia med midsommarfirande som detta hänt.

Färgrann tradition

Folkdanslaget bjöd på uppskattad dansuppvisning. Dessa fantastiska veteraner som ställer upp år efter år för att glädja allmänheten med musik, dans och färggranna dräkter fick välförtjänta applåder. Kenneth och Henrik spelade fiol och Jane dragspel. Ett fyrfaldigt leve för sommaren utbringades, även om den inte varit så snäll mot oss hittills, sa Kalle som hälsningstalade.

Till folklekarna, som leddes av Henrik, ställde folkdanslaget även upp med en mycket kompetent kör som inspirerat sjöng små grodorna och fick hundratals i de tre stora ringarna runt midsommarstången att göra sina allra bästa skutt. Snart var det dags för prästens lilla kråka att ut och åka och välta. Barnen välter med avsevärt bättre inlevelse än de vuxna.

Danslekarna avbröts hastigt av en störtskur som bara varade någon minut och sen var det dags att skjuta upp raketen högt mot himlen. Lotteriet på den fina Tivedsekan pågick också.