22 jun 2015 20:50

23 jun 2015 22:16

Ett sommarlov som entreprenörer

FÖRETAGANDE: Lär sig att driva eget

Tio sommarföretagare startar sju olika företag i sommar. Utbudet är blandat från fotokurser till trädgårdsskötsel och bakning.

Årets sommarlovsentreprenörer har genomgått sin introduktionsvecka där de bland annat lärt sig bokföring och tagit fram en affärsplan. Med ett startkapital på 2 000 kronor är de nu redo att sätta i gång och förhoppningsvis både få nyttiga erfarenheter som entreprenörer och få kapitalet att växa.

14 ungdomar hade från början visat sitt intresse för att bli sin egen i sommar. Då det endast fanns pengar till åtta sköt kommunstyrelsen till extra pengar men under resans gång har några fallit bort.

Johanna Henningsson och Ebba Andersson är inriktade på trädgårdsarbeten av olika slag som att klippa gräs och rensa ogräs, något som även Jonathan Gyllingberg ska ägna sig åt. Mariam och Marina Rustami ska baka rulltårtor och bullar och sälja dem på campingen. Frida Ljungman Hagelin ska fota turister och göra ett album med personliga bilder och turistinformation.

Nelly Skaghammar ska tillverka armband och Maeva Eickhoff ska hålla fotokurser både grundkurser och mer kreativa porträttkurser. Ett företag som känns igen från förra året är Lucas Skiölds trickcykelskola med kurser i slopestyle vid banan i Knektaskogen. I år kommer han att driva skolan tillsammans med Gustav Ringkvist och banan ska även byggas ut.

Årets sommarlovsentreprenörer har genomgått sin introduktionsvecka där de bland annat lärt sig bokföring och tagit fram en affärsplan. Med ett startkapital på 2 000 kronor är de nu redo att sätta i gång och förhoppningsvis både få nyttiga erfarenheter som entreprenörer och få kapitalet att växa.

14 ungdomar hade från början visat sitt intresse för att bli sin egen i sommar. Då det endast fanns pengar till åtta sköt kommunstyrelsen till extra pengar men under resans gång har några fallit bort.

Johanna Henningsson och Ebba Andersson är inriktade på trädgårdsarbeten av olika slag som att klippa gräs och rensa ogräs, något som även Jonathan Gyllingberg ska ägna sig åt. Mariam och Marina Rustami ska baka rulltårtor och bullar och sälja dem på campingen. Frida Ljungman Hagelin ska fota turister och göra ett album med personliga bilder och turistinformation.

Nelly Skaghammar ska tillverka armband och Maeva Eickhoff ska hålla fotokurser både grundkurser och mer kreativa porträttkurser. Ett företag som känns igen från förra året är Lucas Skiölds trickcykelskola med kurser i slopestyle vid banan i Knektaskogen. I år kommer han att driva skolan tillsammans med Gustav Ringkvist och banan ska även byggas ut.

  • Anneli Malm