24 jun 2015 13:50

24 jun 2015 13:50

Många vill rädda allsångsfesten

Fortfarande oklart om nästa år

Responsen har varit bra och det är många som vill hjälpa till att sälja häften till allsången.

– Det är jätteglädjande att så många hört av sig och vill ställa upp, säger allsångsföreningens ordförande Camilla Jarlhed.

– Det är roligt och en riktig boost för oss i styrelsen att folk vill att allsångskvällarna ska fortsätta.

Det var kritiskt inför årets allsång då styrelsen inte hade tillräckligt med folk som ställde upp och sålde allsångshäften. Säljer de inga häften får de heller inte in några intäkter inför kommande år.

– Vi hade styrelsemöte i går och vi har nu fullt alla fredagar med att sälja häften men vi behöver fortfarande hjälp med att plocka in bänkar och staket, riva tält och städa efter allsången. Det är ett gäng killar från Hotell Wettern som vill hjälpa till med det som ett tack tillbaka för att de har fått komma hit. Men där behöver vi bli flera, ju fler man är desto fortare går det.

Oklart framöver

I mitten av juli ska styrelsen ha ytterligare ett möte och då ska man diskutera om det blir en fortsättning på allsången nästa år.

– Då kommer vi att utvärdera och bestämma om vi ska fortsätta eller inte. Vi kommer att se över organisationen i stort och identifiera vilka arbetsinsatser vi behöver hjälp med. Om vi ska fortsätta behöver vi hjälp med planeringen, förberedelser och marknadsföringen.

Full kraft

Det är allsång vid kanalscenen alla fredagar i juli som inleds med Louise Hoffsten.

– Nu kör vi med full kraft och hoppas att sommaren kommer men vi kör oavsett väder. Är det regnigt och kallt får vi sjunga oss varma, säger Camilla Jarlhed.

– Det är roligt och en riktig boost för oss i styrelsen att folk vill att allsångskvällarna ska fortsätta.

Det var kritiskt inför årets allsång då styrelsen inte hade tillräckligt med folk som ställde upp och sålde allsångshäften. Säljer de inga häften får de heller inte in några intäkter inför kommande år.

– Vi hade styrelsemöte i går och vi har nu fullt alla fredagar med att sälja häften men vi behöver fortfarande hjälp med att plocka in bänkar och staket, riva tält och städa efter allsången. Det är ett gäng killar från Hotell Wettern som vill hjälpa till med det som ett tack tillbaka för att de har fått komma hit. Men där behöver vi bli flera, ju fler man är desto fortare går det.

Oklart framöver

I mitten av juli ska styrelsen ha ytterligare ett möte och då ska man diskutera om det blir en fortsättning på allsången nästa år.

– Då kommer vi att utvärdera och bestämma om vi ska fortsätta eller inte. Vi kommer att se över organisationen i stort och identifiera vilka arbetsinsatser vi behöver hjälp med. Om vi ska fortsätta behöver vi hjälp med planeringen, förberedelser och marknadsföringen.

Full kraft

Det är allsång vid kanalscenen alla fredagar i juli som inleds med Louise Hoffsten.

– Nu kör vi med full kraft och hoppas att sommaren kommer men vi kör oavsett väder. Är det regnigt och kallt får vi sjunga oss varma, säger Camilla Jarlhed.

  • Anneli Malm