05 jul 2015 17:22

05 jul 2015 17:22

Foto: ERIKA FREDHOLM

Här drar Hoffsten i gång allsångsfesten

KARLSBORG: Sol, sommar och sång

Samtidigt som sommaren visade sig från sin bästa sida detta år drog Allsången igång i Karlsborg med populära allsångsledaren Marie Arthurén.

– Drivkraften bakom allsångssuccén är alla ideella krafter som gör det hela möjligt. Viktigt att alla köper häftet för att möjliggöra Allsång 2016, poängterade Kjell Sjölund i välkomsttalet.

Karlsborg i mitt hjärta tonade ut över de solglittrande vattnen under Marie Arthuréns ledning. Till hjälp hade hon allsångskören och allsångsorkestern under ledning av Sven Hammarström samt en publik på uppskattningsvis 5000 personer. Vår bästa tid är nu sjöng publikhavet med inlevelse.

Louise Hofsten var här för första gången och tyckte det var underbart. Hon är en av Sveriges mest älskade pop- och bluesartister och sjöng med Karlsborgs storband. Hon hyllade Elvis Presley som i år skulle ha fyllt 80 år. Karlsborgs storband fyller i år hälften, nämligen 40 år. Enastående Louise, som trots kronisk sjukdom bjuder på den ena härliga låten efter den andra. Solon på trumpet, gitarr och trombon fick också avnjutas.

Camilla Jarlhed, ordförande i Allsångsföreningen, överraskade lokala sångfågeln Maria Palmqvist med att utdela ett nyinstiftat stipendium från Allsångsföreningen.

Delar av motiveringen löd: Med sin integritet och ödmjukhet äntrar hon scenen och tar oss in i musikens magiska värld. Hon förmedlar en stor känsla i ord och ton.

Överraskad Maria tog emot denna uppmuntran med tårar i ögonen och ett strålande leende.

Bo och Tina Fridh underhöll också med skönsång.

Publiken fanns inte bara framför scenen, de satt på stranden, hängde på bryggorna, låg på båtar. Restauranger och pubar var förstås öppna och när sången svävat bort över sjöarna fortsatte underhållningen på annat håll.

– Drivkraften bakom allsångssuccén är alla ideella krafter som gör det hela möjligt. Viktigt att alla köper häftet för att möjliggöra Allsång 2016, poängterade Kjell Sjölund i välkomsttalet.

Karlsborg i mitt hjärta tonade ut över de solglittrande vattnen under Marie Arthuréns ledning. Till hjälp hade hon allsångskören och allsångsorkestern under ledning av Sven Hammarström samt en publik på uppskattningsvis 5000 personer. Vår bästa tid är nu sjöng publikhavet med inlevelse.

Louise Hofsten var här för första gången och tyckte det var underbart. Hon är en av Sveriges mest älskade pop- och bluesartister och sjöng med Karlsborgs storband. Hon hyllade Elvis Presley som i år skulle ha fyllt 80 år. Karlsborgs storband fyller i år hälften, nämligen 40 år. Enastående Louise, som trots kronisk sjukdom bjuder på den ena härliga låten efter den andra. Solon på trumpet, gitarr och trombon fick också avnjutas.

Camilla Jarlhed, ordförande i Allsångsföreningen, överraskade lokala sångfågeln Maria Palmqvist med att utdela ett nyinstiftat stipendium från Allsångsföreningen.

Delar av motiveringen löd: Med sin integritet och ödmjukhet äntrar hon scenen och tar oss in i musikens magiska värld. Hon förmedlar en stor känsla i ord och ton.

Överraskad Maria tog emot denna uppmuntran med tårar i ögonen och ett strålande leende.

Bo och Tina Fridh underhöll också med skönsång.

Publiken fanns inte bara framför scenen, de satt på stranden, hängde på bryggorna, låg på båtar. Restauranger och pubar var förstås öppna och när sången svävat bort över sjöarna fortsatte underhållningen på annat håll.