10 jul 2015 10:28

10 jul 2015 10:28

Veteraner i långa rader på bruket

Sommarens andra fordonsträff i Forsvik hade inte det bästa vädret på sin sida, men blev ändå en upplevelse för många

Det kom veteranfordon i långa rader denna kväll till Forsvik, där bruksområdet fylldes av bilar, motocyklar och A-taktorer. Bruket hade som vanligt öppet med aktiviteter i utställningshallar, smedja, varv och visning av Eric Nordewall II. Det var stor aktivitet även i gjuteriet där det bjöds på underhållning med Lukas Bjurström, som från scenen hade många contry-sånger på sin repertoar. För alla barn var det skattjakt som gällde även denna kväll runt om på bruksområdet.

Kvällens pärla

En Chevrolet Corvett av årsmodell 1978 tilldrog sig stort intresse, med sin specialdesignade V8-moter på 523 hästkrafter.

– Det är nog kvällens snabbaste bil, sade Hans Holm från Karlsborg, den är säkert god för en hastighet långt över 200 kilometer. Jag har dock inte vågat kolla kapaciteten riktigt, sade han, men vid normal körning drar den stora motorn inte över två liter per mil, bara det en raritet.

Intresset för dessa veteranbilsträffar är stort och även om ”amerikanarna” är i majoritet fanns även grupp veteranmotorcyklar på plats, där en BMW med två liggande cylindrar var en sevärdhet för många, särskilt 40-talisterna, som väl minns dessa ”cyklar”: Nu återstår endast en träff i augusti då alla som missade denna veteranfordonsträff får en ny chans, då även orten Forsvik laddar för en riktig heldag.

Det kom veteranfordon i långa rader denna kväll till Forsvik, där bruksområdet fylldes av bilar, motocyklar och A-taktorer. Bruket hade som vanligt öppet med aktiviteter i utställningshallar, smedja, varv och visning av Eric Nordewall II. Det var stor aktivitet även i gjuteriet där det bjöds på underhållning med Lukas Bjurström, som från scenen hade många contry-sånger på sin repertoar. För alla barn var det skattjakt som gällde även denna kväll runt om på bruksområdet.

Kvällens pärla

En Chevrolet Corvett av årsmodell 1978 tilldrog sig stort intresse, med sin specialdesignade V8-moter på 523 hästkrafter.

– Det är nog kvällens snabbaste bil, sade Hans Holm från Karlsborg, den är säkert god för en hastighet långt över 200 kilometer. Jag har dock inte vågat kolla kapaciteten riktigt, sade han, men vid normal körning drar den stora motorn inte över två liter per mil, bara det en raritet.

Intresset för dessa veteranbilsträffar är stort och även om ”amerikanarna” är i majoritet fanns även grupp veteranmotorcyklar på plats, där en BMW med två liggande cylindrar var en sevärdhet för många, särskilt 40-talisterna, som väl minns dessa ”cyklar”: Nu återstår endast en träff i augusti då alla som missade denna veteranfordonsträff får en ny chans, då även orten Forsvik laddar för en riktig heldag.