13 jul 2015 19:05

14 jul 2015 07:41

Runt Vättern för välgörenhet

Med start förra måndagen springer 22-årige Erik Fredlund runt Vättern. Genomvåt av förmiddagens regnande anlände han till Karlsborg vid lunchtid på söndagen.

Förutom glada tillrop hoppas Erik att folk han möter utmed vägen ska skänka en slant till förmån för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, vilket är grundtanken med det drygt veckolånga äventyret.

Elva dagar

Erik Fredlund kommer från Uppsala där han arbetar som snickare i sin brors företag. Vättern runt per cykel har han aldrig varit intresserad av, sprungit däremot gjorde han även i fjol. Årets löptur beräknas ta elva dagar, starten gick i Motala den 6 juli.

Tung packning

Packningen med bland annat klädombyten, skoskavsplåster samt lite mat och dryck ligger i barnkärran som Erik skjuter framför sig. Allt som allt väger kärra plus packning runt 50 kilo.

Sover gör han i tält, bortsett från ett par nätter då vänliga medmänniskor erbjudit en varm, skön och garanterat myggfri säng inomhus.

Minst 24 000

Folk utmed vägen undrar förstås vad unge Erik har för sig, men när de får veta att det är för välgörenhets skull han springer, skänker de ofta en slant. Även företagare har varit välvilliga och bidragit på olika sätt.

Kommen till Karlsborg i söndags hade Erik samlat in cirka 15 000 kronor, vid ankomst till Motala på torsdag och efter cirka 30 avverkade mil, hoppas han på minst 24 000, dubbelt så mycket som fjolårets Vätternrunda inbringade.

Förutom glada tillrop hoppas Erik att folk han möter utmed vägen ska skänka en slant till förmån för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, vilket är grundtanken med det drygt veckolånga äventyret.

Elva dagar

Erik Fredlund kommer från Uppsala där han arbetar som snickare i sin brors företag. Vättern runt per cykel har han aldrig varit intresserad av, sprungit däremot gjorde han även i fjol. Årets löptur beräknas ta elva dagar, starten gick i Motala den 6 juli.

Tung packning

Packningen med bland annat klädombyten, skoskavsplåster samt lite mat och dryck ligger i barnkärran som Erik skjuter framför sig. Allt som allt väger kärra plus packning runt 50 kilo.

Sover gör han i tält, bortsett från ett par nätter då vänliga medmänniskor erbjudit en varm, skön och garanterat myggfri säng inomhus.

Minst 24 000

Folk utmed vägen undrar förstås vad unge Erik har för sig, men när de får veta att det är för välgörenhets skull han springer, skänker de ofta en slant. Även företagare har varit välvilliga och bidragit på olika sätt.

Kommen till Karlsborg i söndags hade Erik samlat in cirka 15 000 kronor, vid ankomst till Motala på torsdag och efter cirka 30 avverkade mil, hoppas han på minst 24 000, dubbelt så mycket som fjolårets Vätternrunda inbringade.