14 jul 2015 14:53

14 jul 2015 14:53

Fullsatt under blueskvällen i Forsvik

Blueskväll betyder oftast mycket folk och runt 280 personer fyllde alla sittplatser och ståplatsläkaren. Sofie Reed och Alvin Youngblood Hart var dragplåstren.

När repet för insläpp drogs undan strömmade den långa kön in och publiken bänkade sig framför scenen. Ola Wirtberg hälsade välkommen och introducerade Nils Lönnsjö från Åmåls Bluesfestival. Nils hade med sig några av festivalens artister. Samarbetat mellan Dalsland och Skaraborg har några år på nacken.

– Var i Sverige kan man gå på blueskväll i världsklass en måndagskväll? Säkert bara i Forsvik, funderade Hans Hellman. Kvällen började med förbandet som hela denna sommar är Maja Mellring som ackompanjeras av Bella Karlsson på gitarr och båda sjunger.

Tjejen från Ludvika

Sofie Reed är från Dalarna, men bor sedan länge i Buffalo Creek, Colorado, USA. Sofie fick verkligen fart på publiken från början och stämningen höjdes vartefter. Hon är en ovanlig enmansorkester och spelar stränginstrumentet dulcimer, munspel och stampar takten med höger fot på en tom trälåda samtidigt som hon sjunger. Vilket ös hon presenterar och fick härligt gensvar från publiken. Repertoaren spänner mellan Red hen via Somliga går med trasiga skor till When the saints go marchin´ in.

Vemodig blues

Efter pausen intog Alvin Youngblood Hart scenen och framförde en helt annan typ av blues med mycket vemod.

Men han blev inte ensam på scenen så länge. In kom Alvins Muscle Theory. Då svängde det loss ordentligt och publiken gillade det. Applåder och visslingar följde på varje nummer. Alvin och Muscle Theory växlade mellan blues, country och rock och var lika bra på flera genrer. I Muscle Theory ingår Eric Deaton på bas och Rick Shelton trummor.

Rick berättar att Alvin har många trogna fans i USA och att han pendlar mellan Memphis och New Orleans.

Under kvällen uppträdde även Hook Herrera med dragspel och bluessång.

När repet för insläpp drogs undan strömmade den långa kön in och publiken bänkade sig framför scenen. Ola Wirtberg hälsade välkommen och introducerade Nils Lönnsjö från Åmåls Bluesfestival. Nils hade med sig några av festivalens artister. Samarbetat mellan Dalsland och Skaraborg har några år på nacken.

– Var i Sverige kan man gå på blueskväll i världsklass en måndagskväll? Säkert bara i Forsvik, funderade Hans Hellman. Kvällen började med förbandet som hela denna sommar är Maja Mellring som ackompanjeras av Bella Karlsson på gitarr och båda sjunger.

Tjejen från Ludvika

Sofie Reed är från Dalarna, men bor sedan länge i Buffalo Creek, Colorado, USA. Sofie fick verkligen fart på publiken från början och stämningen höjdes vartefter. Hon är en ovanlig enmansorkester och spelar stränginstrumentet dulcimer, munspel och stampar takten med höger fot på en tom trälåda samtidigt som hon sjunger. Vilket ös hon presenterar och fick härligt gensvar från publiken. Repertoaren spänner mellan Red hen via Somliga går med trasiga skor till When the saints go marchin´ in.

Vemodig blues

Efter pausen intog Alvin Youngblood Hart scenen och framförde en helt annan typ av blues med mycket vemod.

Men han blev inte ensam på scenen så länge. In kom Alvins Muscle Theory. Då svängde det loss ordentligt och publiken gillade det. Applåder och visslingar följde på varje nummer. Alvin och Muscle Theory växlade mellan blues, country och rock och var lika bra på flera genrer. I Muscle Theory ingår Eric Deaton på bas och Rick Shelton trummor.

Rick berättar att Alvin har många trogna fans i USA och att han pendlar mellan Memphis och New Orleans.

Under kvällen uppträdde även Hook Herrera med dragspel och bluessång.