17 jul 2015 16:36

17 jul 2015 16:36

Foto: Anneli Malm

Långa köer till första "Barnens Forsvik"

För första gången anordnades Barnens Forsvik. En dag med aktiviteter för barnen som blev en riktigt lyckad tillställning.

Redan vid starten på förmiddagen strömmade barnen med föräldrar, mor- och farföräldrar till Forsviks bruk för att ta del av aktiviteterna. Arrangemanget uppskattades av besökarna och för arrangörerna var det lite av en överraskning att besökarantalet blev så stort.

– Det är helt otroligt och helt fantastiskt. Vi kommer framöver att se vad som vi kan förbättra och förändra inför kommande år, kanske kan det bli en extra dag. Det behövs uppenbarligen mycket mer för barnen, det visar verkligen den här uppslutningen, säger Camilla Alexandersson som är enhetschef på Forsviks bruk.

Många aktiviter

Hela dagen var vigd åt barnen som kunde åka med tåget på brukjärnvägen, ta en båttur med ångbåten Tärnan, gå ombord på hjulångaren Nordevall II och köra putt-puttbåtar i varvet och köerna ringlade långa, inte minst till skattjakten.

Lekar från förr

De som ville kunde gå en guidad tur eller leka lekar från förr som att putta kula, gå på styltor och hoppa hage.

– Jag visar även hur man kan leka mala salt, när man går runt som i en karusell och väga fläsk, som man sa förr, när man väger varandra på ryggen, berättar Annika Nykkel från Intresseföreningen i Forsvik.

Redan vid starten på förmiddagen strömmade barnen med föräldrar, mor- och farföräldrar till Forsviks bruk för att ta del av aktiviteterna. Arrangemanget uppskattades av besökarna och för arrangörerna var det lite av en överraskning att besökarantalet blev så stort.

– Det är helt otroligt och helt fantastiskt. Vi kommer framöver att se vad som vi kan förbättra och förändra inför kommande år, kanske kan det bli en extra dag. Det behövs uppenbarligen mycket mer för barnen, det visar verkligen den här uppslutningen, säger Camilla Alexandersson som är enhetschef på Forsviks bruk.

Många aktiviter

Hela dagen var vigd åt barnen som kunde åka med tåget på brukjärnvägen, ta en båttur med ångbåten Tärnan, gå ombord på hjulångaren Nordevall II och köra putt-puttbåtar i varvet och köerna ringlade långa, inte minst till skattjakten.

Lekar från förr

De som ville kunde gå en guidad tur eller leka lekar från förr som att putta kula, gå på styltor och hoppa hage.

– Jag visar även hur man kan leka mala salt, när man går runt som i en karusell och väga fläsk, som man sa förr, när man väger varandra på ryggen, berättar Annika Nykkel från Intresseföreningen i Forsvik.

  • Anneli Malm