18 jul 2015 10:00

18 jul 2015 10:12

Vill att fler engagerar sig

Det blir allsång även nästa år.

– Vi har kommit fram till att vi är villiga att fortsätta 2016, säger Camilla Jarlhed som är Allsångsföreningens ordförande.

Karlsborgs Allsångsföreningen har haft ett styrelsemöte där de skulle bestämma om framtiden för allsången.

– Vi har fått ett sådant gehör med försäljningen av allsångshäften vilket vi är jättetacksamma för. Det har gett oss både en kick och energi att fortsätta. Men vi är i behov av fler som engagerar sig året om. Redan nu börjar vi boka artister inför nästa år och vi behöver folk som är villiga att hjälpa till med bokning, marknadsföring och planering.

I dag tar styrelsen ett stort ansvar och arbetsuppgifterna behöver delas upp på fler. En tanke är att tillsätta olika grupper som ansvarar för de olika delarna.

– Vi kommer att i augusti, september sätta oss ned och lägga upp arbetet och identifiera det vi behöver hjälp med. Styrelsen måste avlastas för att de orkar inte dra hela lasset. I stället för att en person jobbar med marknadsföringen kan en grupp göra det och då blir inte arbetsbelastningen så stor. De som känner att de kan bidra får gärna höra av sig till oss redan nu.

Hittills är styrelsen nöjd över hur kvällarna har utfallit.

– Det är så roligt. Jag står på scenen och ser havet av människor, det är folk i alla åldrar. Man ser att det rör sig kring kanalen även efter allsången och jag tror att det här gynnar alla näringsidkare kring kanalen.

Karlsborgs Allsångsföreningen har haft ett styrelsemöte där de skulle bestämma om framtiden för allsången.

– Vi har fått ett sådant gehör med försäljningen av allsångshäften vilket vi är jättetacksamma för. Det har gett oss både en kick och energi att fortsätta. Men vi är i behov av fler som engagerar sig året om. Redan nu börjar vi boka artister inför nästa år och vi behöver folk som är villiga att hjälpa till med bokning, marknadsföring och planering.

I dag tar styrelsen ett stort ansvar och arbetsuppgifterna behöver delas upp på fler. En tanke är att tillsätta olika grupper som ansvarar för de olika delarna.

– Vi kommer att i augusti, september sätta oss ned och lägga upp arbetet och identifiera det vi behöver hjälp med. Styrelsen måste avlastas för att de orkar inte dra hela lasset. I stället för att en person jobbar med marknadsföringen kan en grupp göra det och då blir inte arbetsbelastningen så stor. De som känner att de kan bidra får gärna höra av sig till oss redan nu.

Hittills är styrelsen nöjd över hur kvällarna har utfallit.

– Det är så roligt. Jag står på scenen och ser havet av människor, det är folk i alla åldrar. Man ser att det rör sig kring kanalen även efter allsången och jag tror att det här gynnar alla näringsidkare kring kanalen.

  • Anneli Malm

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.