19 jul 2015 20:01

19 jul 2015 20:01

Foto: Erika Fredholm

Andreas Weise lockade tusentals

Ännu en fantastisk sommarkväll begåvades Allsången i Karlsborg med. Superproffsiga Marie Arthurén drar showen i hamn tillsammans med publik och artister.

Min kära lilla ponny travade in bland publiken och att det var många som mindes den, stod helt klart. Några fler uppvärmare sjöngs och sen var det dags för Victor Backlund att sjunga egna låtar och kompa på gitarren. Till vardags jobbar han på förskolan Myran. Victor fick stanna länge på scenen och spela på gitarren i allsångerna.

Andra lokala artister var Kenth Svensson på keyboard och munspel som kompade Maria Larsson i Jag väntar vid min mila av Dan Andersson. Mycket finstämt och vackert. De återkommer vid kolmilans invigning.

Jazziga toner

Hanna Hallqvist sjöng jazziga toner till allsångsorkesterns ackompanjemang.

Kvällens gästartist var Andreas Weise. En riktig entertainer, rolig med bra publikkontakt och härlig röst. Han bjöd på ett urval låtar som Saturday night, Higher and higher och fick ett enormt gensvar. It´s been a long time coming med saxofonsolo satt fint i solnedgången. Andreas har varit med i Melodifestivalen och turnerar med Christer Sjögren.

– Det är dags för alla 8-13-åringar som gillar att sjunga att anmäla sig till barnkören, meddelade Marie.

Astrids sånger

Till Pippi Långstrumps 70-årsdag skall barnkören den 31 juli sjunga Astrid Lindgrens sånger.

– På Allsångens hemsida eller Facebook anmäler ni er, sa Marie som hoppas på stor uppslutning.

Allsångskören försedda med diverse fiskegrejer och Marie tog med publiken ut i Jag går och fiskar. Det är många som vill ha napp utan att känna sig bakom flötet.

– Vi får ge oss i kast med annat nästa vecka, tyckte Marie och fortsatte allsången med Säg det i toner och inte i ord. Publiken på närmare 6 000 personer stämde in.

Min kära lilla ponny travade in bland publiken och att det var många som mindes den, stod helt klart. Några fler uppvärmare sjöngs och sen var det dags för Victor Backlund att sjunga egna låtar och kompa på gitarren. Till vardags jobbar han på förskolan Myran. Victor fick stanna länge på scenen och spela på gitarren i allsångerna.

Andra lokala artister var Kenth Svensson på keyboard och munspel som kompade Maria Larsson i Jag väntar vid min mila av Dan Andersson. Mycket finstämt och vackert. De återkommer vid kolmilans invigning.

Jazziga toner

Hanna Hallqvist sjöng jazziga toner till allsångsorkesterns ackompanjemang.

Kvällens gästartist var Andreas Weise. En riktig entertainer, rolig med bra publikkontakt och härlig röst. Han bjöd på ett urval låtar som Saturday night, Higher and higher och fick ett enormt gensvar. It´s been a long time coming med saxofonsolo satt fint i solnedgången. Andreas har varit med i Melodifestivalen och turnerar med Christer Sjögren.

– Det är dags för alla 8-13-åringar som gillar att sjunga att anmäla sig till barnkören, meddelade Marie.

Astrids sånger

Till Pippi Långstrumps 70-årsdag skall barnkören den 31 juli sjunga Astrid Lindgrens sånger.

– På Allsångens hemsida eller Facebook anmäler ni er, sa Marie som hoppas på stor uppslutning.

Allsångskören försedda med diverse fiskegrejer och Marie tog med publiken ut i Jag går och fiskar. Det är många som vill ha napp utan att känna sig bakom flötet.

– Vi får ge oss i kast med annat nästa vecka, tyckte Marie och fortsatte allsången med Säg det i toner och inte i ord. Publiken på närmare 6 000 personer stämde in.