23 jul 2015 13:18

23 jul 2015 13:19

Dieselutsläpp nära Vättern

KARLSBORG

En lastbil på Sjövägen körde på ett staket som rev upp tanken. Närmare 2-300 liter diesel rann ut på Sjövägen 50 meter från Vättern. Räddningstjänsten uppskattar att det inte har skett utsläpp i sjön.

– I nuläget tror vi inte det. Det mesta har runnit ut på asfalten. Sedan har vi grävt hålor och finns det bränsle kvar så brukar det åka ner men det har det inte gjort, förklarar Göran Sandström, inre befäl.

Slutgiltig bedömning om utsläpp har skett genomförs av miljö och hälsa.

En lastbil på Sjövägen körde på ett staket som rev upp tanken. Närmare 2-300 liter diesel rann ut på Sjövägen 50 meter från Vättern. Räddningstjänsten uppskattar att det inte har skett utsläpp i sjön.

– I nuläget tror vi inte det. Det mesta har runnit ut på asfalten. Sedan har vi grävt hålor och finns det bränsle kvar så brukar det åka ner men det har det inte gjort, förklarar Göran Sandström, inre befäl.

Slutgiltig bedömning om utsläpp har skett genomförs av miljö och hälsa.

  • Frans Nilsson