24 jul 2015 12:24

24 jul 2015 12:25

Välgörenhetslopp med annan runda

Samlar in pengar till barndiabetesfonden

Välgörenhetsloppet Bottensjön runt arrangeras för tredje året men i år blir det en kortare sträcka.

Loppet genomförs den 1 augusti och är ett motionslopp vars syfte är att samla in pengar till Barndiabetesfonden och samtidigt bidra till cyklisternas egen hälsa. Initiativtagare och drivande är eldsjälen Cezary Zdunek.

Kortare sträcka

De tidigare åren har sträckan varit 30 kilometer runt Bottensjön men på grund av att ansökan till länsstyrelsen kommit in försent blir det nu en kortare sträcka.

– Turen går från kanalscenen och via cykelvägen mot Mölltorp och vänder sedan tillbaka. Det blir en sträcka på en mil. Vi vill inte riskera något när vi inte har tillstånd och därför fokuserar vi mer kring scenen med mer aktiviteter där, säger Maria Larsson på Infocenter.

Barn och stavgång

Det finns två kortare banor som går kring området för barnen och för de som hellre vill gå stavgång finns en bana på fem kilometer.

Representanter från Barndiabetesfonden kommer att finnas vid kanalscenen med två sjuksköterskor och hos dem kan man kontrollera sitt blodsocker för att se om man är i riskzonen. Där finns även Sjöräddningen och Räddningstjänsten som informerar om sina verksamheter och visar upp sina fordon och Nicklas Waller är konferencier.

Fina priser

Det är även utlottning på startnumren.

– I år har många företag och butiker sponsrat priser så det finns många möjligheter att vinna bland annat en helg med SPA-paket och en veckas boende på hotellet.

Startavgiften är frivillig och alla pengar som de får in går oavkortat till barndiabetesfonden.

Loppet genomförs den 1 augusti och är ett motionslopp vars syfte är att samla in pengar till Barndiabetesfonden och samtidigt bidra till cyklisternas egen hälsa. Initiativtagare och drivande är eldsjälen Cezary Zdunek.

Kortare sträcka

De tidigare åren har sträckan varit 30 kilometer runt Bottensjön men på grund av att ansökan till länsstyrelsen kommit in försent blir det nu en kortare sträcka.

– Turen går från kanalscenen och via cykelvägen mot Mölltorp och vänder sedan tillbaka. Det blir en sträcka på en mil. Vi vill inte riskera något när vi inte har tillstånd och därför fokuserar vi mer kring scenen med mer aktiviteter där, säger Maria Larsson på Infocenter.

Barn och stavgång

Det finns två kortare banor som går kring området för barnen och för de som hellre vill gå stavgång finns en bana på fem kilometer.

Representanter från Barndiabetesfonden kommer att finnas vid kanalscenen med två sjuksköterskor och hos dem kan man kontrollera sitt blodsocker för att se om man är i riskzonen. Där finns även Sjöräddningen och Räddningstjänsten som informerar om sina verksamheter och visar upp sina fordon och Nicklas Waller är konferencier.

Fina priser

Det är även utlottning på startnumren.

– I år har många företag och butiker sponsrat priser så det finns många möjligheter att vinna bland annat en helg med SPA-paket och en veckas boende på hotellet.

Startavgiften är frivillig och alla pengar som de får in går oavkortat till barndiabetesfonden.

  • Anneli Malm