26 jul 2015 19:00

27 jul 2015 08:13

Forsviks idrottsplats omdöpt

FORSVIK: Åke Engvall ärades

Fotbollstränaren och eldsjälen, tillika ordförande i Forsvik IF, Åke Engvall har fått Forsviks idrottsplats uppkallad efter sig. Den heter numera Engvallen.

Åke Engvall har i hela sitt liv varit aktiv inom fotbollen, både som tränare i fyrtio år och som spelare. Han har spelat i A-lag, B-lag och veteranlag. Inför hans sjuttioårsdag ville styrelsen uppvakta Åke, men det var inte så lätt för Åke ville inte höra talas om någon större tillställning.

Överraskning

– Vi har lurat Åke, skrattar Ove Andersson. Vi ville ju att det skulle bli en överraskning, så vi har kallat till extra styrelsesammanträde.

Styrelsen står på verandan när Åke svänger in med bilen på grusplanen. Han har just kört förbi och uppmärksammat den nya vägskylten, Engvallen.

Högt mot den klarblå himlen vajar den nya flaggan i vitt och rött, Engvallen, Forsviks IF, 1919 och över verandan hänger en fin träplanka med Engvallen på. Den har gjorts på Lövsågen.

Snart 100 år

Forsviks IF startades 1919 när Forsvik var stort med mycket folk. Nedanför klubbstugan ligger tre välskötta fotbollsplaner med skog på två sidor. Man har seniorlag som spelar, men var är barnen? De få barnen i Forsvik som har intresse av att spela fotboll får spela på annat håll för det måste vara elva i ett lag!

Fler unga

– Du har talang, säger Åke till Maximus Skiöld. 12-årige Maximus upptäckte fotbollen för något år sen och tränar tillsammans med sin bror med Åkes hjälp.

– Om han fortsätter så här, menar Engvall, kan han gå långt. Jag känner tränare i superettan som jag kan ta med honom till. Vi kan åka till Degerfors, fortsätter Åke, som tänker fortsätta som tränare länge till och väldigt gärna välkomnar juniorer.

Åke Engvall har i hela sitt liv varit aktiv inom fotbollen, både som tränare i fyrtio år och som spelare. Han har spelat i A-lag, B-lag och veteranlag. Inför hans sjuttioårsdag ville styrelsen uppvakta Åke, men det var inte så lätt för Åke ville inte höra talas om någon större tillställning.

Överraskning

– Vi har lurat Åke, skrattar Ove Andersson. Vi ville ju att det skulle bli en överraskning, så vi har kallat till extra styrelsesammanträde.

Styrelsen står på verandan när Åke svänger in med bilen på grusplanen. Han har just kört förbi och uppmärksammat den nya vägskylten, Engvallen.

Högt mot den klarblå himlen vajar den nya flaggan i vitt och rött, Engvallen, Forsviks IF, 1919 och över verandan hänger en fin träplanka med Engvallen på. Den har gjorts på Lövsågen.

Snart 100 år

Forsviks IF startades 1919 när Forsvik var stort med mycket folk. Nedanför klubbstugan ligger tre välskötta fotbollsplaner med skog på två sidor. Man har seniorlag som spelar, men var är barnen? De få barnen i Forsvik som har intresse av att spela fotboll får spela på annat håll för det måste vara elva i ett lag!

Fler unga

– Du har talang, säger Åke till Maximus Skiöld. 12-årige Maximus upptäckte fotbollen för något år sen och tränar tillsammans med sin bror med Åkes hjälp.

– Om han fortsätter så här, menar Engvall, kan han gå långt. Jag känner tränare i superettan som jag kan ta med honom till. Vi kan åka till Degerfors, fortsätter Åke, som tänker fortsätta som tränare länge till och väldigt gärna välkomnar juniorer.

  • Erika Fredholm