27 jul 2015 08:00

27 jul 2015 08:11

Teater idag ger Gott och blandat

Lättsam sommarunderhållning

I samarbete med Undenäs hembygdsförening bjöd Teater Idag på lättsam sommarunderhållning som roade publiken på hembygdsmuseet uppe på Källebacken i Undenäs.

Föreställningen Gott och blandat presenterades av fyra välkända gestalter: Tomas Kronqvist, Jane Pettersson, Patrik Larsson och Leif Johansson. Hembygdsföreningen stod för kaffe med tillbehör, som man kunde njuta av både före underhållningen och i pausen. Publiken satt vid kaffeborden i den gamla genuina miljön i hembygdsmuseet.

Finstämd musik

Patrik Larsson intog scenen med pälsmössa på huvudet. Mössan spelade också en roll. Knorrarna är flera under denna monolog.

Kronqvist, Kronotorpar´n, dundrade in och berättade historier med hatten på nacken och kluriga miner medan Jane skapade mer atmosfär med toner från sitt dragspel. Hennes fina hatt var som en sommaräng. Allt utfördes akustiskt utan förstärkare eller mikrofoner. Närkontakt.

Han fick napp

Med gitarren i högsta hugg drog Leif Johansson berättande visor om underliga händelser.

Publiken hade verkligen roligt åt dessa udda gestaltningar. Igenkänningsfaktorn var hög. Tomas Kronqvist och Jane Pettersson presenterade en musikquiz, som ingen hade alla rätt på, men tre vinnare fick ändå var sin godispåse innehållande Gott och blandat!

– Vi kör med samma koncept som tidigare, men med nya texter och sketcher, berättar Tomas Kronqvist. Vi har fullsatt på föreställningarna och kör tre gånger i veckan. Vi botaniserar bland gamla texter och svenska poeter, säger Kronqvist som även berättade den fascinerande historien om Hans Våghals.

Föreställningen Gott och blandat presenterades av fyra välkända gestalter: Tomas Kronqvist, Jane Pettersson, Patrik Larsson och Leif Johansson. Hembygdsföreningen stod för kaffe med tillbehör, som man kunde njuta av både före underhållningen och i pausen. Publiken satt vid kaffeborden i den gamla genuina miljön i hembygdsmuseet.

Finstämd musik

Patrik Larsson intog scenen med pälsmössa på huvudet. Mössan spelade också en roll. Knorrarna är flera under denna monolog.

Kronqvist, Kronotorpar´n, dundrade in och berättade historier med hatten på nacken och kluriga miner medan Jane skapade mer atmosfär med toner från sitt dragspel. Hennes fina hatt var som en sommaräng. Allt utfördes akustiskt utan förstärkare eller mikrofoner. Närkontakt.

Han fick napp

Med gitarren i högsta hugg drog Leif Johansson berättande visor om underliga händelser.

Publiken hade verkligen roligt åt dessa udda gestaltningar. Igenkänningsfaktorn var hög. Tomas Kronqvist och Jane Pettersson presenterade en musikquiz, som ingen hade alla rätt på, men tre vinnare fick ändå var sin godispåse innehållande Gott och blandat!

– Vi kör med samma koncept som tidigare, men med nya texter och sketcher, berättar Tomas Kronqvist. Vi har fullsatt på föreställningarna och kör tre gånger i veckan. Vi botaniserar bland gamla texter och svenska poeter, säger Kronqvist som även berättade den fascinerande historien om Hans Våghals.

  • Erika Fredholm