29 jul 2015 14:00

29 jul 2015 14:11

Spelglada tjejer i Gjuteriet

Musik i Forsvik

I måndags kväll var det dags för ännu en konsert i föreningen Musik i Forsviks regi då Laura Cortese & The Dance Cards intog scenen. Publiken bjöds på ett härligt program i bästa Americana-stil.

Musik i Forsvik är nu inne på elfte säsongen med konserter i Gjuteriet. Ola Wirtberg, ordförande i föreningen, hälsade de runt 150 personerna i publiken välkomna till sommarens femte arrangemang. Intog scenen gjorde fyra amerikanska tjejer under namnet Laura Cortese & The Dance Cards, som just nu för första gången är ute på Sverigeturné.

Amerikansk folkmusik

Det var fullt ös från start. Under deras cirka en och en halvtimmes långa program fick publiken ta del av musikglädje i en klass för sig. Americana-genren omfattar såväl traditionell amerikansk folkmusik, country, old-time, bluegrass som rockabilly och de fyra fullfjädrade artisterna bjöd på lite av varje. De hanterar både ballader och lite rockigare musik i samma proffsiga anda.

Svenska ord

Förutom Laura Cortese, som spelar fiol, ingår Jenna Moynihan också fiol, Valerie Thompson cello, och Nathalie Bohrn bas. Laura presenterade sina vänner och låtarna de spelade, men hon berättade också att de hunnit lära sig några svenska ord under tiden de varit här. Myggor till exempel vet de numera vad det är för gynnare! Fika är också ett typiskt svenskt ord vars motsvarighet inte lär finnas på så många andra platser i världen.

Tillbaka till Forsvik

I pausen såldes skivor, t-shirts och lite annat smått och gott, till exempel disktrasor med eget tryck Ska vi vin-fika? på Laura Cortese berättade också att går allt enligt planerna kommer hon att gästa Forsvik ännu en gång i år, i oktober om allt går i lås, men i en annan konstellation än med The Dance Cards.

Musik i Forsvik är nu inne på elfte säsongen med konserter i Gjuteriet. Ola Wirtberg, ordförande i föreningen, hälsade de runt 150 personerna i publiken välkomna till sommarens femte arrangemang. Intog scenen gjorde fyra amerikanska tjejer under namnet Laura Cortese & The Dance Cards, som just nu för första gången är ute på Sverigeturné.

Amerikansk folkmusik

Det var fullt ös från start. Under deras cirka en och en halvtimmes långa program fick publiken ta del av musikglädje i en klass för sig. Americana-genren omfattar såväl traditionell amerikansk folkmusik, country, old-time, bluegrass som rockabilly och de fyra fullfjädrade artisterna bjöd på lite av varje. De hanterar både ballader och lite rockigare musik i samma proffsiga anda.

Svenska ord

Förutom Laura Cortese, som spelar fiol, ingår Jenna Moynihan också fiol, Valerie Thompson cello, och Nathalie Bohrn bas. Laura presenterade sina vänner och låtarna de spelade, men hon berättade också att de hunnit lära sig några svenska ord under tiden de varit här. Myggor till exempel vet de numera vad det är för gynnare! Fika är också ett typiskt svenskt ord vars motsvarighet inte lär finnas på så många andra platser i världen.

Tillbaka till Forsvik

I pausen såldes skivor, t-shirts och lite annat smått och gott, till exempel disktrasor med eget tryck Ska vi vin-fika? på Laura Cortese berättade också att går allt enligt planerna kommer hon att gästa Forsvik ännu en gång i år, i oktober om allt går i lås, men i en annan konstellation än med The Dance Cards.

  • Inger Andersson-Hultin