30 jul 2015 09:20

30 jul 2015 09:37

Bra resultat från glassprover

Godkända glasstest

Samtliga kända försäljare av mjuk- och kulglass i Karlsborg har testats av Miljösamverkan Östra Skaraborg. Provtagningen visar på ett bra resultat.

Under juni månad testades 35 olika glassförsäljare i Karlsborg, Tibro, Hjo, Falköping och Skövde. Proverna skickades för mikrobiologisk analys i laboratorium. 32 av 35 testade fick högsta resultat. Resterande tre fick resultat godtagbart men ej tillfredsställande vilket innebär att det nödvändigtvis inte behöver finnas en hälsorisk men att det en sådan kan uppstå om ingen förbättring görs.

Högsta resultat

Projektet syftar till att uppmärksamma hantering och förvaring av glass. Särskilt stor uppmärksamhet läggs på god handhygien och rena skopor. Följande försäljare i Karlsborg testades: Art- Design Paviljong, Bulta- Majas, Café Alvia, Götas glass & gott, Kanalkiosken, Karlsborgs Camping och OK Q8, varav alla fick högsta resultat. De anmärkningar som fanns kommer att följas upp vid följande försäljare: Gräddhyllan och Vallegrillen i Skövde och Frendo i Tibro.

Under juni månad testades 35 olika glassförsäljare i Karlsborg, Tibro, Hjo, Falköping och Skövde. Proverna skickades för mikrobiologisk analys i laboratorium. 32 av 35 testade fick högsta resultat. Resterande tre fick resultat godtagbart men ej tillfredsställande vilket innebär att det nödvändigtvis inte behöver finnas en hälsorisk men att det en sådan kan uppstå om ingen förbättring görs.

Högsta resultat

Projektet syftar till att uppmärksamma hantering och förvaring av glass. Särskilt stor uppmärksamhet läggs på god handhygien och rena skopor. Följande försäljare i Karlsborg testades: Art- Design Paviljong, Bulta- Majas, Café Alvia, Götas glass & gott, Kanalkiosken, Karlsborgs Camping och OK Q8, varav alla fick högsta resultat. De anmärkningar som fanns kommer att följas upp vid följande försäljare: Gräddhyllan och Vallegrillen i Skövde och Frendo i Tibro.

  • Frans Nilsson