02 aug 2015 17:42

03 aug 2015 09:48

Semestersångarna i Forsviks kyrka

KARLSBORG: Musik i sommarkväll

Nordiska toner på kors och tvärs plus några utstickare bjöds det på i Forsviks kyrka i lördags kväll, allt tack vare dansk-svenska Malin Bring, numera boende i Karlsborg.

Malin Bring bodde och arbetade i Köpenhamn under ett antal år. Där var hon också med i en kör, som hon fortfarande håller kontakt med. Fem av de danska körmedlemmarna brukar semestra i Sverige och så klart ägnar man en del av tiden då man träffas åt att sjunga, om än lite mer privat. Malin, som numera är med i Undenäs kyrkokör, funderade på om hon och de danska vännerna inte skulle kunna sjunga inför publik också – och så har det nu blivit.

Näst intill fullsatt

I Forsviks kyrka i lördags kväll var det premiär.

Från hemmakören hade Malin med sig Anne och Åke Backlund. Under namnet ” Semestersångarna” bjöd den fyrstämmiga kören på en dryg timslång konsert, allt inom ramen av Musik i Sommarkväll, inför en nästan fullsatt kyrka.

Diakoniassistent Inga Eriksson hälsade de närvarande välkomna, varefter det framfördes såväl sakral som profan musik. Mestadels utan instrument, allt medan tonerna från en gitarr smög sig in där emellan. Den nordiska musikskatten dominerade, dock uppblandad med inslag från bland annat England och Italien.

Rihanna och Queen

En ung flicka bland de danska gästerna, Naja-Marie Soulié, gjorde ett inhopp som solist med ett lite modernare låtval a la Rihanna. Kören fick efter avslutat program rungande applåder och som extranummer sjöng de med bistånd av alla församlade We will rock you.

Aldrig tidigare har det väl hänt i Forsviks kyrka – men kanske inte för sista gången – att det sjungits Queens låtar.

Malin Bring bodde och arbetade i Köpenhamn under ett antal år. Där var hon också med i en kör, som hon fortfarande håller kontakt med. Fem av de danska körmedlemmarna brukar semestra i Sverige och så klart ägnar man en del av tiden då man träffas åt att sjunga, om än lite mer privat. Malin, som numera är med i Undenäs kyrkokör, funderade på om hon och de danska vännerna inte skulle kunna sjunga inför publik också – och så har det nu blivit.

Näst intill fullsatt

I Forsviks kyrka i lördags kväll var det premiär.

Från hemmakören hade Malin med sig Anne och Åke Backlund. Under namnet ” Semestersångarna” bjöd den fyrstämmiga kören på en dryg timslång konsert, allt inom ramen av Musik i Sommarkväll, inför en nästan fullsatt kyrka.

Diakoniassistent Inga Eriksson hälsade de närvarande välkomna, varefter det framfördes såväl sakral som profan musik. Mestadels utan instrument, allt medan tonerna från en gitarr smög sig in där emellan. Den nordiska musikskatten dominerade, dock uppblandad med inslag från bland annat England och Italien.

Rihanna och Queen

En ung flicka bland de danska gästerna, Naja-Marie Soulié, gjorde ett inhopp som solist med ett lite modernare låtval a la Rihanna. Kören fick efter avslutat program rungande applåder och som extranummer sjöng de med bistånd av alla församlade We will rock you.

Aldrig tidigare har det väl hänt i Forsviks kyrka – men kanske inte för sista gången – att det sjungits Queens låtar.

  • Inger Andersson-Hultin