03 aug 2015 13:00

04 aug 2015 07:39

Cykellopp för motion

Insamling till Barndiabetesfonden

Bottensjön runt blev i år kortare och gick på nya cykelvägen mot Mölltorp och tillbaka till kanalscenen. 58 vuxna och 39 barn deltog.

De mindre cyklisterna gav sig av mot Haganäset där de vände tillbaka och inväntades ivrigt av anhöriga med kameror i högsta hugg.

– Se upp i svängen där borta, sakta ner lite, ropade en pappa.

Swish, så susade knattarna förbi, utan att sakta ner med hjälmarna på svaj och solbrillorna på näsan. Benen gick som trumpinnar. För dem gällde det inte motion, här handlade det om tävling. Magnus Persson från Mölltorp, väntade in sin femårige son Charlie Julien Persson, som efter barnens runda till Haganäset cyklade stora rundan tillsammans med sin pappa.

Stöttar

På en filt i solskenet satt Johan Lind tillsammans med sin fru Sofi, sönerna Alfons och Melvin.

– Jag hade båda pojkarna i cykelkärra och det blev tungt i backarna med en oväxlad cykel, säger han.

Han stöttade en kompis med ett diabetesbarn genom att åka från Lidköping med familjen för att delta i insamlingen.

Stort behov

Tomas Andersson från Barndiabetesfonden berättade att barndiabetes, eller diabetes 1, som den också kallas kan drabba vem som helst. Det finns ingen bot. Det är en kronisk sjukdom och den är livshotande. Man kan bara lindra besvären. Det behövs mer pengar till mer forskning. Diabetes 2 däremot är en livsstilssjukdom. Kerstin Ohlsson, sjuksköterska på barnklinken i Skövde, erbjöd alla att ta ett stick i fingret och kolla sockret i blodet. Vinnare i tävlingen blev Johan Nero med kompisen Tommy Blom på 25 minuter.

De mindre cyklisterna gav sig av mot Haganäset där de vände tillbaka och inväntades ivrigt av anhöriga med kameror i högsta hugg.

– Se upp i svängen där borta, sakta ner lite, ropade en pappa.

Swish, så susade knattarna förbi, utan att sakta ner med hjälmarna på svaj och solbrillorna på näsan. Benen gick som trumpinnar. För dem gällde det inte motion, här handlade det om tävling. Magnus Persson från Mölltorp, väntade in sin femårige son Charlie Julien Persson, som efter barnens runda till Haganäset cyklade stora rundan tillsammans med sin pappa.

Stöttar

På en filt i solskenet satt Johan Lind tillsammans med sin fru Sofi, sönerna Alfons och Melvin.

– Jag hade båda pojkarna i cykelkärra och det blev tungt i backarna med en oväxlad cykel, säger han.

Han stöttade en kompis med ett diabetesbarn genom att åka från Lidköping med familjen för att delta i insamlingen.

Stort behov

Tomas Andersson från Barndiabetesfonden berättade att barndiabetes, eller diabetes 1, som den också kallas kan drabba vem som helst. Det finns ingen bot. Det är en kronisk sjukdom och den är livshotande. Man kan bara lindra besvären. Det behövs mer pengar till mer forskning. Diabetes 2 däremot är en livsstilssjukdom. Kerstin Ohlsson, sjuksköterska på barnklinken i Skövde, erbjöd alla att ta ett stick i fingret och kolla sockret i blodet. Vinnare i tävlingen blev Johan Nero med kompisen Tommy Blom på 25 minuter.

  • Erika Fredholm