06 aug 2015 16:19

11 aug 2015 13:37

Deckartrenden håller i sig

Höstens boksäsong drar igång

Populära boksläpp domineras fortfarande av deckargenren. I slutet av augusti släpps femte boken i Jan Guillous bokserie om mänsklighetens grymmaste århundradet, 1900- talet.

En späckad höstsäsong med mycket boksläpp smygstartade under juli månad med Leif G.W Perssons ”Bombmakaren och hans kvinna” som handlar om en kvinnlig säpochef. Därefter följer femte boken i Giullous romansvit ”Det stora århundradet”.

– I slutet av månaden kommer ”Blå stjärnan”. Det är redan kö på den, berättar Jonas Bengtzelius, bibliotikarie.

Övriga böcker som ligger högt på lånelistan är biografier och humoristiska skildringar.

– Härenstam kom ut med en biografi en månad innan han dog, den heter ”Morsning och goodbye” och är skriven tillsammans med Petter Karlsson. Jonas Jonassson, författare till Hundraåringen är aktuell med titeln ”Mördar- Anders”, den går i samma stil, säger Carin Rubensson, bibliotekarieassistent.

Den 17 september, stärks säsongen då fästningsteatern får författarbesök av Anna Jansson. Den 22 augusti besöks Undenäsgården av skildrarna Ingemar Wikenros och Yvonne Waern.

En späckad höstsäsong med mycket boksläpp smygstartade under juli månad med Leif G.W Perssons ”Bombmakaren och hans kvinna” som handlar om en kvinnlig säpochef. Därefter följer femte boken i Giullous romansvit ”Det stora århundradet”.

– I slutet av månaden kommer ”Blå stjärnan”. Det är redan kö på den, berättar Jonas Bengtzelius, bibliotikarie.

Övriga böcker som ligger högt på lånelistan är biografier och humoristiska skildringar.

– Härenstam kom ut med en biografi en månad innan han dog, den heter ”Morsning och goodbye” och är skriven tillsammans med Petter Karlsson. Jonas Jonassson, författare till Hundraåringen är aktuell med titeln ”Mördar- Anders”, den går i samma stil, säger Carin Rubensson, bibliotekarieassistent.

Den 17 september, stärks säsongen då fästningsteatern får författarbesök av Anna Jansson. Den 22 augusti besöks Undenäsgården av skildrarna Ingemar Wikenros och Yvonne Waern.

  • Frans Nilsson