06 aug 2015 09:40

06 aug 2015 10:48

Kämpigt nöje

Sommargympa på Moliden

Karlsborgs Gymnastikförening har i samarbete med kultur och Fritid anordnat gympa under sommaren. Slitstarka entusiaster svettades tillsammans utanför Moliden på måndagskvällen.

Tre måndagskvällar under juni och augusti träffas ett antal utövare på gräsmattan utanför badet på Moliden, för att röra sig till musik under ledning av Anna-Lena och Johan. Kvällens pass startade med lite jogging till tonerna av Peps Perssons Oh boy och övergick senare i mera rytmiska rörelser.

Positiva effekter

Det var mycket armar uppåt sträck och benen fick en ordentlig genomkörare med knäböj. För rörlighet och smidighet gjorde alla tillsammans vridningar i höftpartiet och sträckningar i ryggen. De medverkande låg på marken och gjorde många olika rörelser såsom benlyft, korsning av ben, armhävningar och många andra övningar. För att skifta intensiteten i rörelserna ändrades musiken ofta. Att träna på detta sätt är enligt utövaren Anita Karlsson mycket positivt och hjälper henne i sitt jobb. Hon menar att alla borde pröva på detta gympasätt för att på det viset få en smidigare kropp.

Tre måndagskvällar under juni och augusti träffas ett antal utövare på gräsmattan utanför badet på Moliden, för att röra sig till musik under ledning av Anna-Lena och Johan. Kvällens pass startade med lite jogging till tonerna av Peps Perssons Oh boy och övergick senare i mera rytmiska rörelser.

Positiva effekter

Det var mycket armar uppåt sträck och benen fick en ordentlig genomkörare med knäböj. För rörlighet och smidighet gjorde alla tillsammans vridningar i höftpartiet och sträckningar i ryggen. De medverkande låg på marken och gjorde många olika rörelser såsom benlyft, korsning av ben, armhävningar och många andra övningar. För att skifta intensiteten i rörelserna ändrades musiken ofta. Att träna på detta sätt är enligt utövaren Anita Karlsson mycket positivt och hjälper henne i sitt jobb. Hon menar att alla borde pröva på detta gympasätt för att på det viset få en smidigare kropp.

  • Elof Johansson