07 aug 2015 06:00

07 aug 2015 12:44

Hyllad os-medaljör på hemmaplan

Anneli vann silver i Special Olympics

Nyblivna silvermedaljören Anneli Bergman firades på Breviken under onsdagen för sina insatser på Special Olympics. I höst väntar medverkan i programmet ”Heja Sverige”

25- åriga golfaren Anneli Bergman är nyss hemkommen från sin medverkan i Special Olympics World Games, OS för barn och vuxna med intellektuella funktionshinder. I Aten för fyra år sedan tog hon hem ett guld. Under tävlingarna i Los Angeles som avgjordes i närmare 40 graders värme lyckades hon bärga hem ett silver till Brevikens golfklubb.

– Innan satsade jag på ett guld, men efter första finaldagen låg jag delad tvåa långt efter ettan. Det var väldigt jämnt och jag fick kämpa mycket. Jag låg hela tiden ett slag sämre eller lika med tjejen från Island som slutade trea, säger Anneli Bergman, golfare.

Glädjetårar

Eftersom tävlingen utvecklades till en hård kamp var hon i slutändan mer nöjd med ett silver än hon var med sitt guld i Aten från 2011.

– Det var en otrolig resa och en upplevelse som inte riktigt kan beskrivas med ord. När jag satt och väntade för att få ställa mig på prispallen fick jag glädjetårar, det var jätteroligt, menar Anneli.

Hyllades

Under torsdagen uppmärksammades hennes insatser på Breviken. Kultur och fritidschef Johan Tranquist och föreningskonsulent Thorbjörn Ingvarsson var på plats för att överlämna blommor och presenter.

– Vi är jättestolta att ha en silvermedaljör i Karlsborgs kommun. Det smittar och sporrar andra ungdomar också, berättar de tillsammans.

Tv- stjärna

I höst kan de som vill följa Annelis äventyr inför, under och efter OS i programmet Heja Sverige som sänds på TV4 i höst.

– Jag blev filmad och hade en mygga på mig. Nordisk film har varit med och följt åtta personer som deltagit under den här resan. Det är sex avsnitt som alla kommer vara en timme långt, förklarar Anneli.

25- åriga golfaren Anneli Bergman är nyss hemkommen från sin medverkan i Special Olympics World Games, OS för barn och vuxna med intellektuella funktionshinder. I Aten för fyra år sedan tog hon hem ett guld. Under tävlingarna i Los Angeles som avgjordes i närmare 40 graders värme lyckades hon bärga hem ett silver till Brevikens golfklubb.

– Innan satsade jag på ett guld, men efter första finaldagen låg jag delad tvåa långt efter ettan. Det var väldigt jämnt och jag fick kämpa mycket. Jag låg hela tiden ett slag sämre eller lika med tjejen från Island som slutade trea, säger Anneli Bergman, golfare.

Glädjetårar

Eftersom tävlingen utvecklades till en hård kamp var hon i slutändan mer nöjd med ett silver än hon var med sitt guld i Aten från 2011.

– Det var en otrolig resa och en upplevelse som inte riktigt kan beskrivas med ord. När jag satt och väntade för att få ställa mig på prispallen fick jag glädjetårar, det var jätteroligt, menar Anneli.

Hyllades

Under torsdagen uppmärksammades hennes insatser på Breviken. Kultur och fritidschef Johan Tranquist och föreningskonsulent Thorbjörn Ingvarsson var på plats för att överlämna blommor och presenter.

– Vi är jättestolta att ha en silvermedaljör i Karlsborgs kommun. Det smittar och sporrar andra ungdomar också, berättar de tillsammans.

Tv- stjärna

I höst kan de som vill följa Annelis äventyr inför, under och efter OS i programmet Heja Sverige som sänds på TV4 i höst.

– Jag blev filmad och hade en mygga på mig. Nordisk film har varit med och följt åtta personer som deltagit under den här resan. Det är sex avsnitt som alla kommer vara en timme långt, förklarar Anneli.

  • Frans Nilsson