12 aug 2015 12:24

12 aug 2015 12:24

Stormöte i Tiveds Kyrka

En sommarsöndag 1926, startade Henry Kindbom en friluftsgudstjänst i Sågkvarn vid sjön Undens strand i Tived. Detta evangeliska evenemang är numera förlagd till Tiveds kyrka och arrangeras nu på söndag för 89e året i rad. Redaktör Elisabeth Sandlund Stockholm predikar och kyrkosångare Rolf Lundgren sjunger.

Familjen Kindbom framför traditionsenligt ”Tivedssången”, skriven av initiativtagaren till det så kallade ”Sågkvarnsmötet”. En halvtimme innan utsatt programtid bjuds på samlingsmusik av Erik Eriksson- piano, Lennart Kullberg- dragspel och Arne Ström- saxofon.

En sommarsöndag 1926, startade Henry Kindbom en friluftsgudstjänst i Sågkvarn vid sjön Undens strand i Tived. Detta evangeliska evenemang är numera förlagd till Tiveds kyrka och arrangeras nu på söndag för 89e året i rad. Redaktör Elisabeth Sandlund Stockholm predikar och kyrkosångare Rolf Lundgren sjunger.

Familjen Kindbom framför traditionsenligt ”Tivedssången”, skriven av initiativtagaren till det så kallade ”Sågkvarnsmötet”. En halvtimme innan utsatt programtid bjuds på samlingsmusik av Erik Eriksson- piano, Lennart Kullberg- dragspel och Arne Ström- saxofon.