13 aug 2015 10:52

13 aug 2015 10:52

Försvarsmakten prisade idrottsveteraner

KARLSBORG: Idrottsveteraner mottog gåva

K3 donerade pengar till idrottsveteraner. Under onsdagen överlämnades en summa på 12000 kronor, ett överskott från sommarens tävling Race for Heroes.

Under nationaldagen stod K3 som huvudarrangör åt försvarsmaktens mästerskap i multisport, Race for Heroes. Överskottet av anmälningsavgiften, 12000 kronor övergavs under onsdagen till Idrottsföreningen för sårade och skadade veteraner, i folkmun kallat idrottsveteranerna. Utanför fästningen mottog ordförande Leif Ölmeborg pengarna över ett handslag med regementschef Dag Lidén.

– Vi startade i våras och vår strävan är att stötta killar och tjejer med rätt utrustning, därför handlar det mycket om ekonomi. Några av de här drabbade har inte möjlighet att jobba så för den enskilde ska det kosta så lite som möjligt. Jag har varit ute själv och haft soldater som har råkat illa ut, vi tar kontakt med sårade och ser det som en del av en rehabilitering, förklarar Leif Ölmeborg.

Dubbel vinst

Sommarens arrangemang gav regementet både en möjlighet att lyfta en grupp och att samtidigt skapa ett större intresse för sporten.

– Race for Heroes var ett samarbete mellen klubbar och försvaret. Vi får en större attraktion till sporten och möjlighet att stötta våra veteraner. Multisport är väldigt utmanande liksom att vara veteran. Idrotten har ju en benägenhet att förena och hela, säger Dag Lidén.

Under nationaldagen stod K3 som huvudarrangör åt försvarsmaktens mästerskap i multisport, Race for Heroes. Överskottet av anmälningsavgiften, 12000 kronor övergavs under onsdagen till Idrottsföreningen för sårade och skadade veteraner, i folkmun kallat idrottsveteranerna. Utanför fästningen mottog ordförande Leif Ölmeborg pengarna över ett handslag med regementschef Dag Lidén.

– Vi startade i våras och vår strävan är att stötta killar och tjejer med rätt utrustning, därför handlar det mycket om ekonomi. Några av de här drabbade har inte möjlighet att jobba så för den enskilde ska det kosta så lite som möjligt. Jag har varit ute själv och haft soldater som har råkat illa ut, vi tar kontakt med sårade och ser det som en del av en rehabilitering, förklarar Leif Ölmeborg.

Dubbel vinst

Sommarens arrangemang gav regementet både en möjlighet att lyfta en grupp och att samtidigt skapa ett större intresse för sporten.

– Race for Heroes var ett samarbete mellen klubbar och försvaret. Vi får en större attraktion till sporten och möjlighet att stötta våra veteraner. Multisport är väldigt utmanande liksom att vara veteran. Idrotten har ju en benägenhet att förena och hela, säger Dag Lidén.

  • Frans Nilsson