13 aug 2015 09:29

13 aug 2015 09:29

Jubileumskonsert i Forsvik

KARLSBORG: Karlsborgs Storband firar 40 år

Karlsborgs storband firar 40 år. På måndag uppmärksammar de jubileet med en samlingskonsert på gjuteriet i Forsvik.

Storbandet bildades hösten 1975 som en avknoppning från Karlsborgs Musikkår. Initiativtagare var den dåvarande musikledaren i kommunen, Rolf Bergqvist. De första åren anordnade bandet flera så kallade ”sockdanser” i Molidens idrottshall. Under åren som gått har de bland annat spelat på bröllop, kadettbaler och personalfester. Med Föreningen Musik i Forsvik har gruppen satsat på konserter med olika teman som till exempel Povel Ramel, Blood Sweat & Tears och Sinatra. Måndagens spelning blir en samling av pärlband från låtar genom åren som gått.

– Vi startar med ledmotivet från Mission Impossible och sedan är det lite Abba. Vi har tre sångartister med oss, det blir Börje Bappelsin , Kati Mäki, en sångerska från Skövde och Totte Rajamäki, som är med i ett tributeband till DIre Straits, berättar storbandsveteranen Bosse Byström.

Sammanhållning

Den nuvarande uppsättningen består av 17 musiker i varierande åldrar med medlemmar från Hjo, Skövde och Karlsborg. Sedan start har ett drygt hundratal musikanter varit med i bandet som spelat på en mängd olika platser i och utanför Skaraborg. Den nuvarande ledaren Erik Bergman gick med i gruppen redan 1975, 10 år gammal. Samma år började Bosse spela i storbandet och även om han älskar musiken så ser han andra stora glädjeämnen i gruppen.

– Inriktningen är inte att vara proffs på att spela. Det är lite socialt också och kul att hålla på med, förklarar han med ett skratt.

Storbandet bildades hösten 1975 som en avknoppning från Karlsborgs Musikkår. Initiativtagare var den dåvarande musikledaren i kommunen, Rolf Bergqvist. De första åren anordnade bandet flera så kallade ”sockdanser” i Molidens idrottshall. Under åren som gått har de bland annat spelat på bröllop, kadettbaler och personalfester. Med Föreningen Musik i Forsvik har gruppen satsat på konserter med olika teman som till exempel Povel Ramel, Blood Sweat & Tears och Sinatra. Måndagens spelning blir en samling av pärlband från låtar genom åren som gått.

– Vi startar med ledmotivet från Mission Impossible och sedan är det lite Abba. Vi har tre sångartister med oss, det blir Börje Bappelsin , Kati Mäki, en sångerska från Skövde och Totte Rajamäki, som är med i ett tributeband till DIre Straits, berättar storbandsveteranen Bosse Byström.

Sammanhållning

Den nuvarande uppsättningen består av 17 musiker i varierande åldrar med medlemmar från Hjo, Skövde och Karlsborg. Sedan start har ett drygt hundratal musikanter varit med i bandet som spelat på en mängd olika platser i och utanför Skaraborg. Den nuvarande ledaren Erik Bergman gick med i gruppen redan 1975, 10 år gammal. Samma år började Bosse spela i storbandet och även om han älskar musiken så ser han andra stora glädjeämnen i gruppen.

– Inriktningen är inte att vara proffs på att spela. Det är lite socialt också och kul att hålla på med, förklarar han med ett skratt.

  • Frans Nilsson