16 aug 2015 17:33

16 aug 2015 17:33

Med fokus på mångsidighet

KARLSBORG: Planerar för Bondens marknad

Bondens marknad sätter tema på mångsidighet. I mitten av september kan besökare få en inblick i det moderna jordbruket och låta sig underhållas av västgötsk humor.

Den 19 september anordnar kommunen, Lantmännens riksförbund- Karlsborg och Jägareförbundet gemensamt bondens marknad. På ingenjörsparken intill fästningens ingång fylls området av lokala producenter, marknadsstånd och jordbruksmaskiner som visas upp för tusentals besökare.

– I år har vi satt tema den mångsidiga bonden, vi vill trycka på att en lantbrukare i dag behöver vara data och IT- kunnig, de skall göra allt pappersarbete och ta hand om djuren. Med andra ord behöver du vara både tekniker, ekonom och ha kärlek för jorden, berättar Caroline Almfelt, Karlsborgsbygdens LRF.

Underhållning

Som konferencier deltar Andreas Ljung och Mikael Ullberg. Deras deltagande skall roa publiken under parollen ”Humor på ren Västgötska”. Programmet är omfattande och är tänkt att skildra både det moderna och traditionella.

– Det kommer vara mycket kul. Det blir en liten tävling där vi mäter om häst eller fyrhjuling är starkast, framträdande med hästar i arbete, hunduppvisning, tipspromenad och ponnyridning. Jägareförbundet deltar med en skyttesimulator och informerar om eftersökning av vilt, säger Caroline Almfelt.

Nytta och nöje

Evenemanget har vuxit till ett av årets största dragplåster med mycket fokus på underhållning men arrangörerna vill även lyfta fram lantbrukets betydelse och konsumenternas ansvar.

– Det har blivit en romantiserad bild via media. Vi vill påvisa vikten av närproducerat och allt arbete som ligger bakom det vi handlar och äter. Driver man ett jordbruk i dag, då måste man vara mångsdig, menar Maria Fast, utvecklingsstrateg i Karlsborgs kommun.

Den 19 september anordnar kommunen, Lantmännens riksförbund- Karlsborg och Jägareförbundet gemensamt bondens marknad. På ingenjörsparken intill fästningens ingång fylls området av lokala producenter, marknadsstånd och jordbruksmaskiner som visas upp för tusentals besökare.

– I år har vi satt tema den mångsidiga bonden, vi vill trycka på att en lantbrukare i dag behöver vara data och IT- kunnig, de skall göra allt pappersarbete och ta hand om djuren. Med andra ord behöver du vara både tekniker, ekonom och ha kärlek för jorden, berättar Caroline Almfelt, Karlsborgsbygdens LRF.

Underhållning

Som konferencier deltar Andreas Ljung och Mikael Ullberg. Deras deltagande skall roa publiken under parollen ”Humor på ren Västgötska”. Programmet är omfattande och är tänkt att skildra både det moderna och traditionella.

– Det kommer vara mycket kul. Det blir en liten tävling där vi mäter om häst eller fyrhjuling är starkast, framträdande med hästar i arbete, hunduppvisning, tipspromenad och ponnyridning. Jägareförbundet deltar med en skyttesimulator och informerar om eftersökning av vilt, säger Caroline Almfelt.

Nytta och nöje

Evenemanget har vuxit till ett av årets största dragplåster med mycket fokus på underhållning men arrangörerna vill även lyfta fram lantbrukets betydelse och konsumenternas ansvar.

– Det har blivit en romantiserad bild via media. Vi vill påvisa vikten av närproducerat och allt arbete som ligger bakom det vi handlar och äter. Driver man ett jordbruk i dag, då måste man vara mångsdig, menar Maria Fast, utvecklingsstrateg i Karlsborgs kommun.

  • Frans Nilsson