18 aug 2015 15:10

18 aug 2015 15:10

Sabotage av skyltinformation

KOMMUNEN: För andra gången

Informationsskylten har utsatts för skadegörelse för andra gången på kort tid. Den senaste händelsen är nu polisanmäld.

Informationsskylten som står vid den norra infarten till Karlsborg får inte vara i fred.

Förstörda remsor

För två veckor sedan plockades informationen på tavlan om så den inte stämde. I helgen revs informationen ned och blev delvis förstörd.

– Den texten som var gjord i hårdplast var sönderriven och delar var borta. Den är förstörd och kan inte användas mer. De två textremsorna i plåt hade man tryckt ihop och slängt i närheten av skylten. De gick att böja tillbaka och sätta upp igen, berättar Maria Larsson på Infocentret och tillägger:

Drabbar föreningar

– Det är de ideella föreningarna som själva bekostar och fixar textremsorna för att berätta om sina evenemang. De betalar 750 kronor för remsorna till de båda skyltarna. Det är så onödigt att man gör så här. Den här gången var det Kolmilan som drabbades. De har sitt stora evenemang snart som pågår i en vecka.

Karlsborgs kommun planerar att byta ut informationsskyltarna mot digitala skyltar framöver.

Informationsskylten som står vid den norra infarten till Karlsborg får inte vara i fred.

Förstörda remsor

För två veckor sedan plockades informationen på tavlan om så den inte stämde. I helgen revs informationen ned och blev delvis förstörd.

– Den texten som var gjord i hårdplast var sönderriven och delar var borta. Den är förstörd och kan inte användas mer. De två textremsorna i plåt hade man tryckt ihop och slängt i närheten av skylten. De gick att böja tillbaka och sätta upp igen, berättar Maria Larsson på Infocentret och tillägger:

Drabbar föreningar

– Det är de ideella föreningarna som själva bekostar och fixar textremsorna för att berätta om sina evenemang. De betalar 750 kronor för remsorna till de båda skyltarna. Det är så onödigt att man gör så här. Den här gången var det Kolmilan som drabbades. De har sitt stora evenemang snart som pågår i en vecka.

Karlsborgs kommun planerar att byta ut informationsskyltarna mot digitala skyltar framöver.

  • Anneli Malm