19 aug 2015 15:50

19 aug 2015 15:50

Foto: Anneli Malm

Festligt under skolstart

GRUNDSKOLAN: Skolåret har inletts

I ett lite höstlikt väder startade eleverna i Karlsborg sitt nya skolår. För en del var det den allra första skoldagen och för andra inleddes det sista året i grundskolan.

Det var en blandning av nyheter som presenterades, en ovanlig elev, en ny rektor och rekordmånga elever.

Rektorn Ulf Ahndersson på Mölltorpsskolan hälsade eleverna välkomna och frågade om de hade ätit glass, slappat, badat och läst en bok under sommarlovet och fick ett rungande ja till svar på alla frågorna.

I år hade skolan fått flera nya elever och en av dem var av det något ovanliga slaget nämligen en elefant.

Elefanten bjöd upp till dans och fick både elever och lärare att rocka loss innan han bjöd på glass. En av eleverna i förskoleklassen fick äran att klippa det blågula bandet och inviga det nya skolåret.

Ny rektor

Carl Johanskolan har fått en ny rektor efter Henrik Franzén. Kathrin Thomas kommer från Askersund och egentligen börjar hon inte tjänsten förrän 1 september men hon tog tillfället i akt att träffa eleverna i samband med skolstarten.

– Det är trevligt att träffa eleverna och få berätta om vad jag har för värdegrund, säger hon.

Hon träffade eleverna årskursvis och till årskurs nio sa hon bland annat.

– I juni ska vi stå här igen och glädjas åt alla mål ni nått. Nu får ni gå in och jobba.

Många elever

– Det har aldrig varit så många elever på skolan under den tiden jag har varit här. Vi är minst 220 elever men det kan vara flera, senast i går fick vi en elev som vi inte visste om, berättade rektor Kent Larsson på Strandskolan när alla samlats för en gemensam inledning av skolåret.

Lärarna bjöd på en fartfylld sång och alla sjöng gemensamt Nationalsången när flaggan hissades på skolgården. Startskottet för det nya skolåret.

– Nu kör vi, sa Kent Larsson.

Det var en blandning av nyheter som presenterades, en ovanlig elev, en ny rektor och rekordmånga elever.

Rektorn Ulf Ahndersson på Mölltorpsskolan hälsade eleverna välkomna och frågade om de hade ätit glass, slappat, badat och läst en bok under sommarlovet och fick ett rungande ja till svar på alla frågorna.

I år hade skolan fått flera nya elever och en av dem var av det något ovanliga slaget nämligen en elefant.

Elefanten bjöd upp till dans och fick både elever och lärare att rocka loss innan han bjöd på glass. En av eleverna i förskoleklassen fick äran att klippa det blågula bandet och inviga det nya skolåret.

Ny rektor

Carl Johanskolan har fått en ny rektor efter Henrik Franzén. Kathrin Thomas kommer från Askersund och egentligen börjar hon inte tjänsten förrän 1 september men hon tog tillfället i akt att träffa eleverna i samband med skolstarten.

– Det är trevligt att träffa eleverna och få berätta om vad jag har för värdegrund, säger hon.

Hon träffade eleverna årskursvis och till årskurs nio sa hon bland annat.

– I juni ska vi stå här igen och glädjas åt alla mål ni nått. Nu får ni gå in och jobba.

Många elever

– Det har aldrig varit så många elever på skolan under den tiden jag har varit här. Vi är minst 220 elever men det kan vara flera, senast i går fick vi en elev som vi inte visste om, berättade rektor Kent Larsson på Strandskolan när alla samlats för en gemensam inledning av skolåret.

Lärarna bjöd på en fartfylld sång och alla sjöng gemensamt Nationalsången när flaggan hissades på skolgården. Startskottet för det nya skolåret.

– Nu kör vi, sa Kent Larsson.

  • Anneli Malm