20 aug 2015 17:03

20 aug 2015 17:03

Snart klart för utomhusträning

UTEGYM: Byggnationen pågår

Nu byggs utegymmet upp utmed Strandvägen. Om tre veckor kan det vara klart att användas.

De fyra träningsstationerna byggs i trä och tanken är att de ska smälta väl in i grönområdet mellan Strandvägen och Vätterns strand. Inga träd kommer att fällas och stationerna kommer heller inte att förankras i något av de träd som står där.

Det är Arbetsmarknadsenheten, AME, som har tagit fram ritningarna, byggt stationerna och som nu också monterar redskapen på plats. Redskapen blir väl förankrade i marken där de gjuts fast för att stå stadigt.

– Det här är ett bra projekt. De som är involverade är inga hantverkare och det är roligt att se hur de har utvecklas, säger Marcel Gueffroy som är arbetsledare på AME.

Varierande nivåer

Stationerna kommer att ha multifunktioner vilket innebär att man kan träna olika kroppsdelar i dem och på olika nivåer efter egen förmåga. Bland annat finns tre olika ramperna där man tränar situps med olika lutning för olika träningsnivåer.

– Faller det här väl ut kan vi utveckla fler stationer för här finns plats för fler.

Annat jobb

Planeringen var från början att gymmet skulle ha varit klart lagom till semestern.

– Vi fick akutjobb från kommunen som vi fick ta i stället. På de två vandringslederna i Granvik var det två långa spångar som var i ett dåligt skick. Valet var att antingen stänga av lederna eller att reparera spångarna så ingen skadade sig. Vi tyckte det var viktigt att hålla lederna öppna för både turister och andra.

Framöver ska även Mölltorp och Forsvik få utegym.

De fyra träningsstationerna byggs i trä och tanken är att de ska smälta väl in i grönområdet mellan Strandvägen och Vätterns strand. Inga träd kommer att fällas och stationerna kommer heller inte att förankras i något av de träd som står där.

Det är Arbetsmarknadsenheten, AME, som har tagit fram ritningarna, byggt stationerna och som nu också monterar redskapen på plats. Redskapen blir väl förankrade i marken där de gjuts fast för att stå stadigt.

– Det här är ett bra projekt. De som är involverade är inga hantverkare och det är roligt att se hur de har utvecklas, säger Marcel Gueffroy som är arbetsledare på AME.

Varierande nivåer

Stationerna kommer att ha multifunktioner vilket innebär att man kan träna olika kroppsdelar i dem och på olika nivåer efter egen förmåga. Bland annat finns tre olika ramperna där man tränar situps med olika lutning för olika träningsnivåer.

– Faller det här väl ut kan vi utveckla fler stationer för här finns plats för fler.

Annat jobb

Planeringen var från början att gymmet skulle ha varit klart lagom till semestern.

– Vi fick akutjobb från kommunen som vi fick ta i stället. På de två vandringslederna i Granvik var det två långa spångar som var i ett dåligt skick. Valet var att antingen stänga av lederna eller att reparera spångarna så ingen skadade sig. Vi tyckte det var viktigt att hålla lederna öppna för både turister och andra.

Framöver ska även Mölltorp och Forsvik få utegym.

  • Anneli Malm