09 sep 2015 06:00

09 sep 2015 06:00

Mitt nyår med nystart

SANDRA LUNDIN

Jag säger hejdå till expediten, tar de första stegen ut genom dörren och kramar handen hårdare om varorna jag precis köpt. Ett leende sprider sig över mitt ansikte samtidigt som jag gläntar på påsen för att få se en skymt av det som ligger där i. Det som får mig att må så bra är inget mindre än en ny kalender, vackra anteckningsblock och smidiga pennor. Samma sak varje år, samma känsla av renhet och nyskapande. Nu är hösten äntligen på ingång!

Jag tror att nyåret startar vid olika tidpunkter på året för de allra flesta. För några är det nog när vi korkar upp skumpan och skjuter upp raketerna vid tolvslaget på nyårsafton. För ännu fler tror jag att det sker vid terminsstarten på hösten. Att börja skolan är ju verkligen en nystart på så himla många sätt och det är nog alltid då jag själv trott mig ha mitt nyår.

Nu var det visserligen länge sedan jag själv satt i skolbänken men det faktumet stoppar mig inte. Så fort vi rundat hörnet av augusti blir jag automatiskt motiverad och peppad. Nu ska den här förvandlingen ske som kommer göra mig till mitt bästa jag. Nya kläder ska införskaffas, jag ska träna hårdare, vårda min hy bättre, vara trevligare, hitta på roliga saker osv osv. Vad som finns med på den listan varierar och just i år är jag faktiskt väldigt nöjd med tillvaron. Det skulle väl vara att börja komma ut på fler morgonpromenader och börja svara på mejl direkt i så fall.

Det låter kanske lite maffigt det här, men det är alltså inte en jobbig känsla som säger att jag måste ändra på mig. Utan den här inspirationen till att skaffa en ny frisyr, addera en ny färg i läppstiftsamlingen eller köpa en ny kalender och bli mer strukturerad är på något sätt väldigt härlig.

Jag har införskaffat kalendern och blocken som kommer underlätta vardagen för mig. Nu ska jag sätta mig ner och planera så att jag har stenkoll på hösten. Jag är redo att börja mitt nya år.

Jag säger hejdå till expediten, tar de första stegen ut genom dörren och kramar handen hårdare om varorna jag precis köpt. Ett leende sprider sig över mitt ansikte samtidigt som jag gläntar på påsen för att få se en skymt av det som ligger där i. Det som får mig att må så bra är inget mindre än en ny kalender, vackra anteckningsblock och smidiga pennor. Samma sak varje år, samma känsla av renhet och nyskapande. Nu är hösten äntligen på ingång!

Jag tror att nyåret startar vid olika tidpunkter på året för de allra flesta. För några är det nog när vi korkar upp skumpan och skjuter upp raketerna vid tolvslaget på nyårsafton. För ännu fler tror jag att det sker vid terminsstarten på hösten. Att börja skolan är ju verkligen en nystart på så himla många sätt och det är nog alltid då jag själv trott mig ha mitt nyår.

Nu var det visserligen länge sedan jag själv satt i skolbänken men det faktumet stoppar mig inte. Så fort vi rundat hörnet av augusti blir jag automatiskt motiverad och peppad. Nu ska den här förvandlingen ske som kommer göra mig till mitt bästa jag. Nya kläder ska införskaffas, jag ska träna hårdare, vårda min hy bättre, vara trevligare, hitta på roliga saker osv osv. Vad som finns med på den listan varierar och just i år är jag faktiskt väldigt nöjd med tillvaron. Det skulle väl vara att börja komma ut på fler morgonpromenader och börja svara på mejl direkt i så fall.

Det låter kanske lite maffigt det här, men det är alltså inte en jobbig känsla som säger att jag måste ändra på mig. Utan den här inspirationen till att skaffa en ny frisyr, addera en ny färg i läppstiftsamlingen eller köpa en ny kalender och bli mer strukturerad är på något sätt väldigt härlig.

Jag har införskaffat kalendern och blocken som kommer underlätta vardagen för mig. Nu ska jag sätta mig ner och planera så att jag har stenkoll på hösten. Jag är redo att börja mitt nya år.